ciołek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2011 A w zasadzie wycięcie bocznej szyby pod grzebień jest bezpieczne i czy nie osłabia zbiornika ??? Dzięki takiemu umiejscowieniu komina zyskujemy kawałek szyby. W szczególności chodzi mi o to załamanie zaznaczone na czerwono. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2011 lepiej załamanie przerobić na łuki , moim zdaniem to bezpieczniejsze rozwiązanie .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2011 Jaki wymiary akwarium ? Jaka grubość szkła planowana ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2011 co Ci powiem to Ci powiem, ale unikałbym kątów prostych w wycięciu. Tradycyjne narożniki w wycięciu źle przenoszą naprężenia, w celu zapobiegnięcia nieszczęśliwej sytuacji proponuję łuki - może Ci taki element wykonać. Lub druga wersja, zrobić tą szybę z 2 części, dolnej i na to nakleić 2 paski szkła krótsze, które zrobią wycięcie takie jak chcesz na rysunku. To mówiłem ja Tofik od OptiWhite PS.Jakie to wymiary? może moja oferta okaże się atrakcyjna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2011 Ja mam szyby tak przycięte jak Tofik napisał i jest wszystko cacy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2011 Faktycznie pogadaj z Tofikiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danielj 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Czerwiec 2011 A po co ma ten "narożnik" tak wystawać? U mnie skraj komina jest na kraju wycięcia w szybie i jest dobrze:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciołek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2011 No właśnie - opcja z dwoma szybami wydaje się być lepsza. Dzięki za odpowiedzi Wymiary 120x70x35 Tofik - PW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach