Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Maj 2011 (edytowane) mam odpieniacz Deltec AP600 ostanio miał złamaną ośke pompy i prawie nie działał wymieniłem turbine i zaczeły sie dziwy czasem pieni tak, że trzeba bo przykreceć bo kubek napełni się w 2 minuty przychodze pożniej, piany nie ma nawet do wysokości początku kubka, a bąbeków prawie nie ma rozmontowuje pompe, nic nie ma, czasem działa czasem nie ostanio zauważyłem że nawet przełaczenie w inne gniazdko sprawia że zaczyna lepiej działać już nić nie rozumiem Edytowane 29 Maj 2011 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Maj 2011 ja w moim deltecu MCE600 miałem podobnie... przestawał pienić... pomagało na chwilę wyłączenie i włączenie od nowa... potem i to przestało działać.... rozebrałem odpienkę i zauważyłem przypadkiem że w pompie złączka do wężyka z tlenem jest przypchane..... wyczyściłem i działa jak nowy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Maj 2011 (edytowane) no ale ja nie widze zadnych przyktań chyba że czegoś nie potrawie rozmontować odkrecam całą pompe, i otwieram do turbiny mozna coś jeszcze rozebrać? Edytowane 29 Maj 2011 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Maj 2011 wiesz ja mam delteca MCE600... więc trudno mi powiedzieć jak to jest u Ciebie, w moim z pompy odchodzi taka wypustka na którą naciąga się wężyk który zasysa tlen... po ściągnięciu wężyka zobaczyłem, że ta wypustka jest zapchana... po odetkaniu przestałem mieć problemy i odpienka pieni jak nowa:) dodam, że tak wypustka u mnie była przypchana od takiej strony, że tego gołym okiem nie widziałem... zauważyłem to dopiero jak kręcąc wszystkim ułamałem tą końcówke.... w niej był skamieniały syf... wyczyściłem, przykleiłem kropelką i teraz wszystko ok:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach