slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2011 soczewki odpadają nie nadają się. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2011 Sławek - jestem w stanie tak te 3 sztuki wysterować, że będziesz się zastanawiał czy się świeca czy ci się wydaje....i zrobię to jednym poleceniem w programie. Moduł - nie wiem drogo czy tanio... $120 wyszłoby w detalu za sztukę. czy to dużo czy mało za 48W z driverami na specjalnie zaprojektowanym 2 warstwowym podłożu ceramiczno-aluminiowym...każdy sam musi sobie odpowiedzieć. Co do ingerencji w RM- to trzeba tak zrobić, alby nie ruszać oryginału. Nasza "wkładka" ma pasować idealnie na te same kołki i otowry montażowe co stare "flaki". Moim zdaniem cena jest naprawdę barszo dobra robiąc samemu nie uzyskamy wielkich oszczędności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2011 Soczewki miałem na myśli te od ledów nie dodatkowe. Modułu takiego nie zrobisz sam choćbyś pękł... szukałem w Polsce firmy i NIKT nie chciał nawet rozmawiać o wykonaniu podłoża MCPCB dwuwarstwowego... (1 side, 1 layer żaden problem, ale 1S2L nie ma opcji) można zlecić tylko za granicą. Chińczyki oczywiście że zrobią, oczywiście że taniej, ale jak potrzebujesz 50, lepiej zamów 100 a i tak 40 dobrze wykonanych nie trafisz... Albo im się "nie dolutuje" albo im się rozwarstwia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2011 Pogadam w poniedziałek z firmą gdzie ja to zlecam na płytki jak coś to dam Ci namiary. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2011 To może ze względu na komplikacje i długi okres oczekiwania na moduły pomyślimy o zrobieniu tradycyjnej lampy LED dla mnie ?? Pozdrawiam P.S. Pomysł jest super ale pewnie potrwa trochę zanim wejdzie w życie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2011 (edytowane) Ja bym dał na początek 2 x XP-G Cool white i ze trzy Royal blue Cree i wszystko na jednym zasilaczu. Skleisz sobie to sam. ps. znowu błędy Edytowane 14 Maj 2011 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 Witam Ta powyższa propozycja jest odpowiedzią na moje pytanie?? Jak to zastosować w zastępstwie którejś świetlówki?? Pewnie coś źle zrozumiałem Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 Tak zamiast jednej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 W sumie dobry pomysł. Wymienię po jednej świetlówce Tylko nadal zostaje problem ze wschodami i zachodami słońca Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 Ja bym sobie odpuścił wschody i zachody słońca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 Poleci Pan jakiś driver i zasilacz (zasilacz uwzględniający zestaw 15 diod i 3 drivery) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 możesz dobrać cos z oferty meanwell jakiś zasilacz dedykowany do ledów lub coś diy możesz zakupić zasilacz docelowy i drivery wykonać na lm317 lub zakupić drivery z allegro zasilacze: http://allegro.pl/zasilacz-stabilizowany-24v-4a-impulsowy-nowy-fvat-i1589942455.html http://allegro.pl/zasilacz-impulsowy-mean-well-rs-75-24-75w-24v-i1572908545.html drivery: http://allegro.pl/zasilacz-przetwornica-driver-led-350-700-1000-ma-i1608479801.html http://allegro.pl/przetwornica-driver-led-175ma-1400ma-co-175ma-i1613070180.html http://aqua-reef.pl/topic/1793-tani-ale-skuteczny-led-driver/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 Daj inaczej 8 białych i 8 niebieskich będzie 16 ledów daj dwa zasilacze na 700 mA ale do tego musisz pomyśleć już nad radiatorkiem coś w wymiarach 30 cm na 17 i wysokości ok 3,5 cm tu jeszcze nie trzeba wiatraczków. Zasilanie daj np LPC-35-700 http://www.mplpower.pl/zasilacze-led/zasilacze-serii-lpc-pcd,124 ps nie pisz Pan tylko Sławek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 700 mA wystarczy?? Myślałem ze jak już trzeba kupić diody XP-G to trzeba mieć ponad 1000 mA Nie znalazłem również ceny Pozdrawiam Marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 Dobrze myślisz. Jeśli nie planujesz prądu minimum 1A, to wywalanie kasy na XP-G mija się z celem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
trike3 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 Ha Dobrze myślę, właśnie nie nie wiem czy warto warto dokładać do XP-G czy odpuścić, sam nie wiem. Taniej wersja 700 mA, tylko czy warto dokładać do 1000 mA. Nie za bardzo się na tym znam i proszę o podpowiedź szanownych Panów Pozdrawiam Mrcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 A ja odpowiem inaczej dali byście pod pokrywą na 1A bez chłodzenia i pomiaru temperatury oraz bez pewności że płytki są mocowane OK ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Maj 2011 Oczywiście że tak - jaki problem ? Przecież nikt nie robi takich rzeczy na wariata (mam nadzieje) żeby nie sprawdzić czy system "daje rade", zanim na stałe zostanie pod pokrywą. Poza tym, jeśli zakładasz że płytki źle zamocowane to jaki problem czy to 1 czy 0.7 ? Trzeba przymocować dobrze, nawet jeśli robi się dla 350mA. Dalej idąc - a kto powiedział że będzie bez chłodzenia czy kontroli temperatury ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach