SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Kwiecień 2011 Zanim zaczne opisywac ten caly proces zakladania i ustawy osmiu Lamp. Prosze sobie zachowac jakies off topy i uwagi nietematyczne dla siebie. Co do Panow przy kontrolnymi mozliwosciami - opis jest o lampach i chcialbym aby zostal o lampach lub o danym akwarium. Inne uwagi - prosze prywatnie. Jest to prawdopodobnie jeden a najbardziej ciekawszych projektow Leszka i Rafal i ich ciezka i solidna praca staje sie bardziej doceniana w kregach akwarystow z akwariami o pojemnosci 1000 litrow i wiecej. Osiem Lamp, 900GL US,jeden z najdroszych prywatnych zbiornikow na Polnocno-wschodnich wybrzerzu USA. Wlasciciel jest bardzo dobze znany w naszym srodowisku a co ciekawsze ma polskie korzenie. Moze nie mowi idealnie po polsku - ale docenia solidna prace i dobry produkt. Instalowal lampy Adam - tez Polak. Najbardziej bedzie ciekawe jak osiem lamp z specjalnymi efektami beda dzialaly. Poprzez rozmiar i ksztalt tenku w koncu bedzie ocenic mozliwosci nowych lamp, wodna penetracje i dlogo terminowe efekty na korale. Postaram sie podac nowe zdjecia i wiadomosci kiedy tylko beda do mojej dyspozycji. Slawek Krzyzanowski Dla ciekawych Link do pelnego opisu budowy tego tenku: http://www.reefcentr...d.php?t=1810999 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Kwiecień 2011 8 lamp ? to faktycznie super projek dawaj fotki sam jestem ciekawy jak to wyjdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 "Dżołana Krłupa"to kumam ale co to jest "Tap Madl"? Mniejasza o to, Sławku , co masz na myśli mówiąc " lamp z specjalnymi efektami " ? o jakie efekty chodzi ? coś nowego? Baniak dość głęboki więc robi się interesująco. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Zaczelo sie od: a baniak wygladal tak: Adam robil stelarz: i efekt byl taki: nastepnie kolo 9pm rafal wyslal nastepna partie zdjec i te juz byly przy akwarium: i zmontowane: a dlatych bardziej ciekawskich - w ostatnim zdjeciu widac but Rafala... i zdjeli Acan LED oraz MH: ostatnia przymiarka: po prawej - Rafal wysylajacy zdjecia oraz odbierajacy kolejne zamowienia. a w tej seri - lampy juz nad awkarium ktore zostalo przykryte - jak widac mysla o zabezpieczeniach bo szkoda takiego tenka aby cos wpadlo. i wodok z przodu: Jutro Rafal obiecal mi wyslac kilka zdjec po zalorzeniu swiatel, plus video roznych mozlowosci lamp a niedowiarkow - coz przeczytajcie wypowiedzi samego wlasciciela lamp na ReefCentral. Dobranoc i do uslyszenia za kilka godzin. PS - w przyszlym tygodniu Rafal obiecal tez wyslac mi zdjecia i przedstawic akwarium bardzo cenionego chirurga plastycznego z NY/NJ i jego akwarium Dr. Rosen http://www.psg1.com/ - Top Doctor in 2011. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Sławku nie gniewaj się ale nic tu nie widze poza wieszaniem lamp ledowych nad akwa.Gdyby to były np lampy plazmowe albo panele oled albo oświetlenie słoneczne to by było coś ! a tak ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 widać że gościu zainwestował dużo kasy w sprzęt do baniaka ale o samym zbiorniku już zapomniał bo prezentuje się biednie no chyba że to jest tylko FO..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Jak tylko FO to na czorta takie światełka ? chyba gościu planuje coś więcej!a może pod ledami coś wyrośnie ? :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 8 mega drogich lamp do oświetlenia skały, po co ? ostatnio panuje moda na stawianie mega ogromnych baniaków na mega sprzecie i trzymania w nich samej skały i xeni. pod względem wielkości baniak wypas, zawartość baniaka ratują tylko ryby, tak to poniżej przeciętnej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 26.400zł za oświetlenie w akwarium hehehehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 może takie światełko będzie impulsem dla właściciela, żeby i w korale zainwestować:) kolejne 20 kafli:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Ale macie problemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Mnie się zawsze wydawało że jak się zakłada akwarium to najpierw sprawy techniczne itd a na końcu korale ? No ale może ktoś ma inne zdanie. Ale przyznam że 1 600 W w LED to niesamowita moc światła mnie projekt bardzo się podoba czekam na następne fotki jak to będzie się rozwijać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Mnie się zawsze wydawało że jak się zakłada akwarium to najpierw sprawy techniczne itd a na końcu korale ? no ale wczesniej miał jakieś oswietlenie, więc mógł mieć i korale. Mi się zawsze wydawało że swiatło się zmienia jak go zaczyna brakować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Zajmijmy się tematem Tak sobie przliczyłem i wychodzi mi spora ilość światła moim zdaniem za wiele, miałem kiedyś taką sytuację że spaliłem korale można dać oczywiście na 50 % lampy ale czy to ma sens ? Ciągle chodzi mi po głowie ta moc. Ale ciekawy jestem efektów dawaj foty jak już coś będzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Też się nieraz wkurzam jak nie mogę odszyfrować postów Stewe"a,ale to nie powód by jechać po nim jak po burej suce. Chłop emigrował jak niał kilka lat ,to ma prawo mieć problemy z polszczyzną. A teksty typu forum jest polskie (nie Polskie ) są moim zdaniem delikatnie mówiąc nie na miejscu. Piszę nieraz coś na norweskim forum i tam jakoś nikt nie robi mi scem ,że walnę jakiegoś byka i raczej spotykam się z miłym przyjęciem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 jo widać że jak Steve chce to potrafi więc sadzę że czas wyczyścić wątek i dać szansę na pokazanie fajnych fotek i jakiś konkretów PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 (edytowane) Sorki Panowie ale bylem dzisaj mocno zajety. Tomku dzieki za poprawke.Znajoma to napisala. Chlopaki ciezko pracuja,filmik bedzie I zdjecia juz nie Dlugo. Sk Ps Panowie dzieki za wypowiedzi na temat Mojej osoby............ Edytowane 23 Kwiecień 2011 przez SteveK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 (edytowane) Nie martw się o wątki poprzednie realizuj swoje sam jestem ciekawy jak to wyjdzie Edytowane 23 Kwiecień 2011 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach