Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Kwiecień 2011 Przed chwilką włączyłem Ro żeby zrobić wodę na dolewkę. Wiadomo że na starcie TDS świruje ale po kilku minutach pracy wracał o normy. Wyniki są co najmniej dziwne - IN - 2 OUT 4 jakim cudem? Miernik podkręcony aby był bardziej czuły ale bez przesady żeby nie wiem co to po DI nie może być wyżej niż po RO. NO chyba że żywica nasycona teraz oddaje to co wchłonęła? Naprawdę dziwne bo jeszcze wczoraj wyniki były RO - 3 DI w porywach 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Kwiecień 2011 (edytowane) NO chyba że żywica nasycona teraz oddaje to co wchłonęła? dokładnie żywica może oddawać, po za tym ja zawsze czekam aż zleci trochę wody bo ta co stoi jakiś czas w filtrze gdy nie jest używany jest nienajlepsza PozdrT Edytowane 20 Kwiecień 2011 przez tomiooo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz_760301 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Czerwiec 2011 (edytowane) Jak kolega wyżej napisał - żywica nasycona dodaje i to całkiem sporo. Trzeba by ją wymienić. EDIT: nie zauważyłem, że temat jest "stary". Edytowane 3 Czerwiec 2011 przez Mariusz_760301 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Czerwiec 2011 Hahahhahaah Tofik to fajny gość i trzeba go lubieć i jest OK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach