Skocz do zawartości
enigma17

Świetlówki LED trzonek 2G11

Rekomendowane odpowiedzi

Sławku mam pytanie, czy mając miejsca około 45cm x 20cm x 4-5cm, można w takich wymiarach zmontować taki moduł, o którym wcześniej wspominałeś? I drugi pomysł: zakładając, że kupię jedną świetlówkę LED 2g11 o barwie 6500k i mocy 27w, zostanie mi mniej więcej 45cm x 10cm x 4-5cm, czy w takich wymiarach można zmontować listwę na aluminiowym ceowniku? Ile realnie mógłbym tam zmieścić diód, żeby układ się nie przegrzał? Proszę o wszelkie za i przeciw...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławku mam pytanie, czy mając miejsca około 45cm x 20cm x 4-5cm, można w takich wymiarach zmontować taki moduł, o którym wcześniej wspominałeś? I drugi pomysł: zakładając, że kupię jedną świetlówkę LED 2g11 o barwie 6500k i mocy 27w, zostanie mi mniej więcej 45cm x 10cm x 4-5cm, czy w takich wymiarach można zmontować listwę na aluminiowym ceowniku? Ile realnie mógłbym tam zmieścić diód, żeby układ się nie przegrzał? Proszę o wszelkie za i przeciw...

Na pierwsze pytanie o miejsce 45 x 20 x 4-5 bez problemu

Na drugi pomysł odpowiem nie bo nie ma sensu kupowania świetlówki skoro sam sobie coś zmajstrujesz.i będzie 100 razy lepiej.

Na trzecie w tych wymiarach daj 5 led 3 x Royal Blue i 2 x Cool white

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Slawku za przepis na tanie led. Mozesz podac jeszcze linka gdzie mozna by kupic taki ceownik aluminiowy?? Czy on ma zastapic ewentualnie radiator??

Sorki zapomniałe odpowiedzieć Ci na to pytania :) Ja osobiście takie profile mam od kolegi bo pracuje na obrabiarce i jak coś trzeba to mi wystruga ale myślę że znajdziesz coś podobnego bez problemu w necie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slawku a czy moglbys mi zalatwic oczywiscie odplatnie metr takiego profilu??

Daj na pw dokładny wymiar jaki Ci pasuje wygniemy to znaczy nie ja tylko kolega szuwar :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi