Skocz do zawartości
lubusik

Regulator Temperatury by Lubusik

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jestem chetny.Daj dane do wpłaty na PW

niestety oba regulatory już poszły , jak znajdzie sie jeszcze jeden chetny to wykonam je jeszcze raz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli matt321 potwierdzi ze dalej jest chętny to moge wykonać 3 sztuki ...

to kwestia max 10 dni ...

w razie pytań prosze o pw

wszystkich którzy zakupili regulatorek prosze teżo wyrażenie opinii , i sugestii

Edytowane przez lubusik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry - miałem jeszcze o coś zapytać ale właśnie doczytałem w jednym z pierwszych postów. Niestety lubusik termostacik jest świetny ale do moich potrzeb zbyt mało dokładny. Potrzebuję urządzenia o dokładności większej niż 0.5st. Hoduję warany i buduję inkubator a tam dokładność minimalna to 0,2st.

PK

Edytowane przez R.I.P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwszy post przedstawia pierwsza wersja ktora miala wlasnie taka dokładność , aktualny sterownik ma dokładność 0,1 st C na wyjściu grzania i 0,2 st C na wyjściu chłodzeniu ,

nie wiem też czy taki regulator to akurat dobre roziązanie do inkubatora , nie wiem czy zrozumiałeś moj tok myslenia przy opisywaniu działania

mamy jakby 2 kanały ,

pierwszy do którego podłączamy grzałkę , steruje temperaturą z rozdzielczością 0,1 st C czyli np. 25st C

drugi uruchamia sie w cieplejsze dni lub gdy mamy dużo "swiatła w swietlówkach" :) i w nim nastawiamy temp ,ktorej nie chcieli byśmy przekroczyć np 27 st C

Edytowane przez lubusik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zmienia stan rzeczy ... popraw mnie jak się mylę .... czy dobrze kumam ... bez dodatkowego przestawiana , przyciskania - termoregulator działa dwuliniowo niezależnie ??

PK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bardzo rozumiem ...

sa 2 oddzielne kanały , jeden chłodzi , drugi grzeje ... czujnik temp jest jeden temperatury ustawiasz osobne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi