Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 Ma ktoś pomysł jak wyłapać z akwa Srebrzyce (Monodactylus Argentus)? właśnie sprzedałem te dwa wariaty i niewiem jak je wyłapać... bez dewastowania zbiornika:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 Możesz popróbować z dwoma siatkami podczas karmienia jedną naganiasz a inną łapiesz życzę szczęścia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 kurde ja mam jedną siatkę i to w dodatku małą... przy karmieniu dają się nawet głaskać ale podejrzewam , że na siatkę mogą inaczej zareagować... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 kurde ja mam jedną siatkę i to w dodatku małą... przy karmieniu dają się nawet głaskać ale podejrzewam , że na siatkę mogą inaczej zareagować... Jednym słowem masz przerypane ale kąbinuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 super;D ale szczerość najważniejsza:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 jak dają się pogłaskać to weź je ręką od dołu podbierz i szybkim ruchem nad wodę Jak tak odłowiłem hepatusa, który już był za duży do jeszcze obecnego akwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 Kiedyś przez tydzień walczyłem z garbikiem.Jak widział mnie z siatką ,zbliżającego się do akwarium to znikał w skałach. Po godzinnej zasiadce złapałem go wkońcu na wędkę Najmniejszy haczyk,cienki przypon i połamania kija Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 haha rozumiem, że sobie jaja robisz;) hehe.. będę je próbował dziabnąć przy karmieniu hehehe... bo wtedy to mi do ręki wpływają... tylko najgorsze jest to, że wpływają mi wszystkie i jak zobaczą taki mortal kombat z wyciąganiem ryby na żywca to się mogą pozostałe zestresować kurde... i jeszcze wrzodów żołądka dostać albo co gorsza oduczyć się jeść z ręki... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 Pisałem serio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 BigWalker ja nie jestem aż tak naiwny:) mam Ci uwierzyć, że własne ryby łapałeś na haczyk.... co więcej ten haczyk złapała konkretnie ta ryba co chciałeś... umiałeś go potem wyciągnąć z dwucentymetrowej rybki nie robiąc jej krzywdy.... i polecasz mi podobną zbrodnię? dobre:D hehe... dobre:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 Rybie nic się nie stało,jestem wprawnym wędkarzem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 chciałbym to zobaczyć.... to ja już bym wolał w akwarium zarzucić sieci:D ewentualnie myślę nad cyjankiem;P (hehe... wiem, kiepski żart;)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 ja tez od jakiegos czasu juz wedkuje w akwarium ;d w sklepie wedkarskim mozna dostac bezzadziorowe haczyki dla muszkarzy. rybie krzywda dzieje sie zadna, latwo ja wypiac, a poza tym mozesz byc pewny, ze mniejszy stres dla ryby te kilka sekund na haczyku niz calodniowe polowanie na nia z siatka. O demolce zbiornika nie wspomne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 a więc to nie są jaja?!?! czy mnie wszyscy wkręcacie? jak to żadna krzywda... przecież ten hak się wbija w jej pysk!! to jest bluźnierstwo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 Bart zapytaj Seba jak kiedyś łowiliśny u niego agresywnego pokolca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 mam 10cm klauny pomidorowe przewaznie po 3-4 razy sie lapia zanim zlapie wlasciwa rybe. hehehe. Niech to bedzie dla Ciebie wyznacznikiem ich 'krzywdy' Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 (edytowane) seb - ten moderator z nano-reef? z nim to mam na pienku:D za bardzo ingerował w moje posty;P i nie będę go pytał;P wracając do tematu.... jaki to ma być haczyk i jak to działa, że rybie nie dzieje się żadna krzywda? gdzie kupię? i jak sprawić aby złapała to srebrzyca a nie mój kochany Borsuczek.... haha nigdy bym nie pomyślał, że będę się bawił w wędkarza i to we własnym domu.... hehehe:P Edytowane 11 Marzec 2011 przez Bart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 Najmniejszy haczyk jaki uda Ci się kupić,cieniutka żyłka przyponowa i działasz Jest z tym trochę zabawy,jak podpływa inna ryba to poprostu wyciągasz zestaw. Nie pozwalasz rybie połknąć przynęty,tylko zacinasz jak tylko weżmie do pyska.Ha ha ...temat jak na forum wędkarskim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach