Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2011 Witam. Zauważyłem w dniu dzisiejszym, że mój odpieniacz (Deltec MCE 600) po udrożnieniu przewodu dostarczającego powietrze do pompy (wcześniej była trochę zatkana i słabiej pienił), wywalił mi dziś taki dziwny śluz praktycznie przeźroczysty i tylko minimalnie zabarwiony- tak jakby zwykły syf tylko bardzo rozcięczony! Woda tam wejść nie mogła, bo niema takiej technicznej możliwośći w tym odpieniaczu, zresztą nawet jeżli to prędzej by wylało mi na dom niż do tego kubka... czy wie ktoś o co chodzi? parametry mam stabilne, nawet szczepka pierwszej akroporki która przywędrowała do mnie w stanie agonalnym (na zlocie w milówce siedziała w tym mleku przez 3 dni i delikatnie mówiąc nie wyglądała dobrze), ma się bardzo dobrze, nabiera barw i zaczęła polipy wreszcie wystawiać, trochę podnosiłem ostatnio kh żeby pozbyć się tych nitkowatych glonów w akwa... ale poza tym to nic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2011 Pewnie zaczął mocniej pienić i wywalać mokrą pianę,dlatego jaśniejszy odciek :smile: O ile dobrze pamiętam w tym modelu poziom piany reguluje się podnosząc kubek .Podnieś go trochę i znów bedzie pienił na sucho. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2011 (edytowane) Dzienx... mam wrażenie, że znacznie mocniej pieni.... z tą regulacją kubka to mnie trochę zaskoczyłeś kurde, no jest regulacja;) podniesione:D Edytowane 9 Marzec 2011 przez Bart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach