marcin11379 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2011 Mam 180 us gal. Większość SPS,używam zeo ponad rok i pojawił mi się teraz problem z wysokim magnesem. Moje Ca. 420, Kh. 7, zasilanie 35, a magnes 1640. W jaki sposób moge to opuscic?nie wiem czy to z tego powodu czy nie ,ale kilka korali zaczęło mi umierać powoli od spodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Luty 2011 A co lejesz do akwarium ? Miałem kiedyś taki problem i zbicie magnezu to problem. Odstawiłem wszystko co lałem i powoli się normowała ale to troszkę trwało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin11379 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Marzec 2011 A co lejesz do akwarium ? Miałem kiedyś taki problem i zbicie magnezu to problem. Odstawiłem wszystko co lałem i powoli się normowała ale to troszkę trwało. Dodaje Coral vitalizer 6 kropli dziennie Zeobak 6 kropel na tydzien zeostar2 0.7 ml. rano i wieczorem karbon 30-45 dni kamyki 0.75 paczki zruszam co pare dni a wymieniam co 2 miesiace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Marzec 2011 a jak byś zrobił podmianę na instant ocean, ja jak robię podmianę na tej soli to mi magnez spada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Marzec 2011 a jak byś zrobił podmianę na instant ocean, ja jak robię podmianę na tej soli to mi magnez spada? Też tak robiłem. Sól do podmian musi być uboga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach