Skocz do zawartości
Bigwalker

Małe rozgwiazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zauważyłem , że drastycznie wzrosła liczba małych rozgwiazd w moim baniaku.Boję się żeby nie przerodziło to się w jakąś plagę.

Znacie może jakieś rybsko , które by je trochę przetrzbiło??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marek obyś nie żałował . To jest film nagrany przez skibę . Miał kiedyś piaskową . Został tylko film

Edytowane przez hepatus1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz ZOA to zeżreją całą populację. SPSów i LPSów nie ruszają. Krewetka "harlequin" jak zje wszystkie rozgwiazdy, to umrze z głodu. Sprzedają mrożonki z tymi "gwiazdkami" ale w polskich sklepach się z nimi spotkałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie kiedyś zobaczyłem jak salarias fasciatus wycinał te białe w pień;) hehe... wiem... sam bym nie uwierzył jakbym nie zobaczył.... brał do pyska.... woził się z tym po akwarium... męczył, mielił aż wkońcu wypluwał... tyle, że wtedy już rozgwiazdka się nie podnosiła;) raz zauważyłem też jak się woził z rozgwiazdą w pysku to halichoeres chloropterus jej pozazdrościł i odebrał siłą;) po czym również wypluł.... i żeby nie było fascjatus u mnie jest tłuściutki i mocno wykarmiony;) to chyba była jakaś forma zabawy:) zresztą nie ma reguły, raz się nad nimi pastwi a raz nie:) hehe...

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie kiedyś zobaczyłem jak salarias fasciatus wycinał te białe w pień;) hehe... wiem... sam bym nie uwierzył jakbym nie zobaczył.... brał do pyska.... woził się z tym po akwarium... męczył, mielił aż wkońcu wypluwał... tyle, że wtedy już rozgwiazdka się nie podnosiła;) raz zauważyłem też jak się woził z rozgwiazdą w pysku to halichoeres chloropterus jej pozazdrościł i odebrał siłą;) po czym również wypluł.... i żeby nie było fascjatus u mnie jest tłuściutki i mocno wykarmiony;) to chyba była jakaś forma zabawy:) zresztą nie ma reguły, raz się nad nimi pastwi a raz nie:) hehe...

masz rację zgadzam się w zyupełności

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz rację zgadzam się w zyupełności

hehe... znowu sarkazm?;P ja poważnie mówię;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krewetka jest naprawdę skuteczna, tylko na jakiś czas trzeba się pozbyć rozgwiazd typu piaskowa, linkya i inne, a później oddać krewetkę i wrócić do rozgwiazd ( i tak wkoło ) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta krewetka skonsumuje wszystkie rozgwiazdy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, właśnie jeśli można ja też bym prosił o zdjecie tych rozgwiazd bo sam mam taka małą białą z czarnymi paskami biegnącymi od środka na każda macke i dwiema czerwonymi kropkami:P i nie wiem czy to piaskowa rozgwiazda czy jaka? i czy moze bałaganu w akwarium narobić:/? pozdr!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi