Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 Ostatnio zauważyłem , że drastycznie wzrosła liczba małych rozgwiazd w moim baniaku.Boję się żeby nie przerodziło to się w jakąś plagę. Znacie może jakieś rybsko , które by je trochę przetrzbiło?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stooodent 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 Krewetka chyba ta http://pl.reeflex.net/tiere/861_Hymenocera_elegans.htm powinna rozwiązać problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 Dzięki :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 (edytowane) Marek obyś nie żałował . To jest film nagrany przez skibę . Miał kiedyś piaskową . Został tylko film Edytowane 26 Luty 2011 przez hepatus1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 niezły killer PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 Twardziel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 Też mam A CO te maluszki mogą zrobić ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Raffy14 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 Podobno mogą korale podgryzać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 jak masz ZOA to zeżreją całą populację. SPSów i LPSów nie ruszają. Krewetka "harlequin" jak zje wszystkie rozgwiazdy, to umrze z głodu. Sprzedają mrożonki z tymi "gwiazdkami" ale w polskich sklepach się z nimi spotkałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 (edytowane) a u mnie kiedyś zobaczyłem jak salarias fasciatus wycinał te białe w pień hehe... wiem... sam bym nie uwierzył jakbym nie zobaczył.... brał do pyska.... woził się z tym po akwarium... męczył, mielił aż wkońcu wypluwał... tyle, że wtedy już rozgwiazdka się nie podnosiła;) raz zauważyłem też jak się woził z rozgwiazdą w pysku to halichoeres chloropterus jej pozazdrościł i odebrał siłą po czym również wypluł.... i żeby nie było fascjatus u mnie jest tłuściutki i mocno wykarmiony;) to chyba była jakaś forma zabawy:) zresztą nie ma reguły, raz się nad nimi pastwi a raz nie:) hehe... Edytowane 26 Luty 2011 przez Bart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 a u mnie kiedyś zobaczyłem jak salarias fasciatus wycinał te białe w pień hehe... wiem... sam bym nie uwierzył jakbym nie zobaczył.... brał do pyska.... woził się z tym po akwarium... męczył, mielił aż wkońcu wypluwał... tyle, że wtedy już rozgwiazdka się nie podnosiła;) raz zauważyłem też jak się woził z rozgwiazdą w pysku to halichoeres chloropterus jej pozazdrościł i odebrał siłą po czym również wypluł.... i żeby nie było fascjatus u mnie jest tłuściutki i mocno wykarmiony;) to chyba była jakaś forma zabawy:) zresztą nie ma reguły, raz się nad nimi pastwi a raz nie:) hehe... masz rację zgadzam się w zyupełności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2011 masz rację zgadzam się w zyupełności hehe... znowu sarkazm?;P ja poważnie mówię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Luty 2011 Krewetka jest naprawdę skuteczna, tylko na jakiś czas trzeba się pozbyć rozgwiazd typu piaskowa, linkya i inne, a później oddać krewetkę i wrócić do rozgwiazd ( i tak wkoło ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Luty 2011 a możecie wstawić fotkę tych rozgwiazd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Luty 2011 ta krewetka skonsumuje wszystkie rozgwiazdy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rossi01 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Luty 2011 Witam, właśnie jeśli można ja też bym prosił o zdjecie tych rozgwiazd bo sam mam taka małą białą z czarnymi paskami biegnącymi od środka na każda macke i dwiema czerwonymi kropkami:P i nie wiem czy to piaskowa rozgwiazda czy jaka? i czy moze bałaganu w akwarium narobić:/? pozdr! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2011 Tu są linki które warto przeglądnąć, będą tam i te niechciane rozgwiazdy a Harlekin najlepszą bronią na nie http://www.zoaid.com/index.php?module=Gallery2&g2_itemId=384 http://www.livingreefs.com/coral-predators-id-t2166.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2011 Skibol gdzieś Ty był,jak Cię nie było :smile: ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach