Skocz do zawartości
yoka

Opis akwarium na ZEOvit system w Koral 2/2008

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie wiem czy ktos juz ma nowy numer Korale ale jest w nim dość ciekawy opis akwarim które wlasnie zostalo DTOTQ. Zachęcam do lektóry może dzięki temu więcej osób zainteresuje się całą metodą:D

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cikawy jestem fotek tego z zbiornika na papierze. Jesli to będa te same fotki co na stronie http://www.zeovit.com/forums/showthread.php?t=12347 , to akwa w całości robi wrażenie , jednak obserwując poszczególne korale juz nie jest tak ciekawie. Zaden koral nie powala na kolana , sa przecietne. Wiekszośc kolorów przekłamana czerwonym światłem Fiji. Kolejna rzecz która mnie niepokoi to nalot bakteryjny na szybach , chyba to nie odłaczna część zeo ;).

No cóż czekam na pisemko , które dojedzie jutro :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześc Ja jestem tego samego zdania co Andrzej akwarium co najwyżej przeciętne jak na obecne standardy. Widziałem mnóstwo polskich i niemieckich zbiorników bez zeo które biją ten na głowe. Stare akwarium Andrzeja należało do jednego z takich właśnie. Smutne troszke to że to akwarium dostało DTOTQ, ale cóż moje wrażenia z Coburgu (siedziby Korallenzucht też nie były pozytywne).

Pozdrawiam

łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż sprawa jest prosta jak drut (IMO) zbiorników ZEO jest bardzo niewiele. Chłopaki robią co mogą stąd kwartalnie a nie miesięcznie odbywają się prezentacje itp.

A jak przychodzi koniec kwartału coś pokazać trzeba. Jeśli chodzi o zbiorniki DTOTQ moim faworytem jest włoski zbiorniczek http://www.zeovit.com/forums/showthread.php?t=10708

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi