jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 Wczoraj odebrałem ze sklepu chłodziarkę i myslałem że mnie trafi jak ją rozpakowałem w domu. Chłodziarka Teco TR10 nie ma przycisku silent, jest nierówno złożona i wyglada na to że trafiła mi sie używka w cenie nowej Nie wiem jak powinna chodzić nowa ale ta chodzi dość głośno. Miał ktoś taki przypadek? Kupił ktoś z Was używkę w cenie nowej? Jak rozumiem sprzedawca powinien mi ją bez problemu wymienić na nową? Jadę do sklepu i mam nadzieję że nie okaże się że to była ostatnia sztuka..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 Ja kiedyś kupiłem używane T5 jako nowe.Z tego co wiem to stała praktyka tego sklepu...Po małej awanturze oddali mi kasę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 Ale na nie pisałem który to sklep.... Możesz mi dać na priv o którym sklepie myslisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 (edytowane) .. Edytowane 19 Luty 2011 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 Niniejszym odszczekuję Padłem ofiarą nowego typu chłodziarki, nowe są trochę inaczej pakowane no i nie mają wspomnianej funkcji silent. http://www.tecoonline.eu/product/TR-10/ Dziękuję za wyjaśnienia i kawę mojemu ulubionemu sklepowi. Komisyjnie zweryfikowaliśmy 2 fabrycznie nowe i one są tak samo jak moja zapakowane i nie mają silentu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 a ja mam TR5 w swoim 360l :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wooboodoo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 Niniejszym odszczekuję Padłem ofiarą nowego typu chłodziarki, nowe są trochę inaczej pakowane no i nie mają wspomnianej funkcji silent. http://www.tecoonline.eu/product/TR-10/ Dziękuję za wyjaśnienia i kawę mojemu ulubionemu sklepowi. Komisyjnie zweryfikowaliśmy 2 fabrycznie nowe i one są tak samo jak moja zapakowane i nie mają silentu. I to jest własnie przykład profesjonalnego podejścia do klienta! Nie wiem jaki to sklep ale już mi sie podoba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 Ja kilka razy oddawałem sprzęt do sklepu dlatego że nie spełniał moich oczekiwań i nigdy nie było z tym problemu.Sprzedawca tylko pyta DLACZEGO ? potem wypełnia papierki i po wszystkim.Ale wymiana to nic ! kupiłem kiedyś 4 lata temu GPS za 450 euro, przychodze do domu ,przecinam białe bandy na krzyż te plastikowe i otwieram puste pudełko ! Myśle "po ptokach" wale z powrotem do sklepu i i i , i dostaje nowe zabandowane pudełko.Co Wy na to ?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 (edytowane) A co powiesz na to: kupuję lampę 8x80W T5,przychodzę do domu chcę podłaczyc a tu brak wtyczki :ohmy: .Dzwonię do sklepu,oni na to ze to wersja do profiluxa.Więc ja na to ,ze nigdy nie miałem profiluxa i że chciałem taką lampę z wtyczką,standard znaczy. Każą mi samemu wtyczkę podłaczyc,więc ja na to że się nieznam oni sugerują że muszę sobie elektryka zatrudnić akwa bez oświetlenia,nie mam wyjścia dzwonię po elektryka,a ze mieszkam za miastem to płacę mu z dojazdem 200zł Chłop montuje mi tą wtyczkę a tu zonk ...lampa nie działa. Znów dzwonię do sklepu,a oni mi na to ,że ten elektryk musiał namieszac Pakuję lampę do samochodu i jadę do sklepy,szef sprawdza wtyczkę i stwierdza ze dobrze podłączona i że trzeba odesłać do producenta...jak się póżniej okazało na mój koszt Po tygodniu odbieram lampę ,jadę do domu rozpakowuje a tam ....lampa bez wtyczki :D:D Edytowane 6 Marzec 2011 przez Bigwalker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Raffy14 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 Musiałeś się nieźle wk... znaczy zdenerwować się Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 Taaa zdenerwowany to mało powiedziane Po tej sytuacji gdyński Reef Shop omijałem szerokim łukiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 A co powiesz na to: kupuję lampę 8x80W T5,przychodzę do domu chcę podłaczyc a tu brak wtyczki :ohmy: .Dzwonię do sklepu,oni na to ze to wersja do profiluxa.Więc ja na to ,ze nigdy nie miałem profiluxa i że chciałem taką lampę z wtyczką,standard znaczy.Każą mi samemu wtyczkę podłaczyc,więc ja na to że się nieznam oni sugerują że muszę sobie elektryka zatrudnić akwa bez oświetlenia,nie mam wyjścia dzwonię po elektryka,a ze mieszkam za miastem to płacę mu z dojazdem 200zł Chłop montuje mi tą wtyczkę a tu zonk ...lampa nie działa.Znów dzwonię do sklepu,a oni mi na to ,że ten elektryk musiał namieszac Pakuję lampę do samochodu i jadę do sklepy,szef sprawdza wtyczkę i stwierdza ze dobrze podłączona i że trzeba odesłać do producenta...jak się póżniej okazało na mój koszt Po tygodniu odbieram lampę ,jadę do domu rozpakowuje a tam ....lampa bez wtyczki :D:D @Bigwalker troche to dziwne bo profilux nie moze zasilac nic pradem zmiennym, jedyna taka mozliwosc to to listwy napieciowe a wiec tak czy siak gniazdo 220v wiec jest to conajmniej zastanawiajaca niespójność. bo lampy T5 trzeba jak by nie patrzec zasilac "z gniazdka". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 Yoka, tką odpowiedż otrzymałem od właściciela ,nie znam się ,widocznie zostałem ocybulony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 @Bigwalker a co to byla za lampa jesli moge spytac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 Jakaś no name,polski producent,swego czasu była w ofercie Reef Shopu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 Ale wydaje mi się że masz też inne wspomnienia np. z koralami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Marzec 2011 Widze że w PL wszystko jest możliwe i dlatego w d.... mam "patriotyzm". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morska 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Marzec 2011 Po przeczytaniu wszystkich postów z czułym uśmiechem wspominam wszelkie zakupy dotyczące początków mojego zbiornika. Od 3 lat zaopatruję się w Krakowie u Pana Piotra i wreszcie mam ten luksus poczucia zaufania i profesjonalnej rady. Sprzęt nigdy mnie jeszcze nie zawiódł-w razie jakichkolwiek wątpliwości zawsze otrzymuję wyczerpującą odpowiedź oraz gwarancję jakości wykonywanych sprzętów. Zresztą jestem naocznym świadkiem produkcji-tam po prostu widać jakość! Szczerze polecam tą firmę - z pewnością będziecie zadowoleni z wszelkich zakupów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach