Skocz do zawartości
Bart

jakieś rurki wystające ze skal?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio mnie zaniepokoiła zbyt duża ilość rurek wystających ze skał... wygląda to jak jakieś osiadłe ślimaki... takie maleńkie obślizgłe główki się z tego czasem wydostają i takie maleńkie pajęczynki....

Czy wie ktoś co to jest?

Jak się tego pozbyć? Mam tego masę! dosłownie zatrzęsienie i zaczyna mi się to niepodobać... i nie wydaje mi się, żeby to były rórówki bo nigdy żadne pióropusze z tego nie wystają....

Jest coś co to zjada?:)

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i co nikt nie wie jak się tego pozbyć?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie... to są takie prościutkie tubki z których wylawia się malutka śliska główka...

to trochę wygląda jak rórówka... tyle, że zamiast piórek wychyla się czasami taka śliska główka...

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

właśnie tylko, że z moim talentem fotograficznym oraz wielkością tego czegoś trundo mi będzie to sfotografować!!

Wygląda jak rórówka... rurka która często bywa pusta wbita w skałę.... a czasami wychyla się z niej taka główka która wypuszcza do wody taką małą pajęczynkę.... ktoś mi powiedział, że to jest jakiś osiadły ślimak... a ja chciałbym wiedzieć jak się tego pozbyć... bo mam tego masę!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli faktycznie to osiadłe ślimaki to jest szansa że mandaryn wspaniały pterosynchiropus splendidus się zainteresuje ich sieciami.

pozdrawiam

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wow! chciałem go zawsze mieć, ale bałem się, że z mojej skały nie wyżyje...:) ale zastanawiam się.... on będzie ggryzał się w sztywne, twarde rurki?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie spirobis spirobis ktos mi coś powie? mam go nieco na odpieniaczu i w kominie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rurek nie będzie wcinał. Jeżeli dobrze pójdzie, bo nie wszystkie są zainteresowane jedzeniem ślimaków, to będzie jadł te pajęczynki którymi filtrują pokarm.

Jeżeli chcesz się pozbyć rurek to tylko mechanicznie.

pozdrawiam

Wojtek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzięki:) spróbuje chyba z tą mandarynką:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi