smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2011 Mam mały problem. poszukuje zamkniętego stożka o określonej średnicy ( około 9cm ale jeszcze potwierdze ) i wysokości 2-4cm Dokładnie cos takiego: ^ Z akrylu, plexi, poliweglanu Potrzebuje to na dno filtra fluidyzacyjnego do krecenia kulkami :-) Jak ktoś ma, może wykonać, lub wie jak to podejśc to byłbym wdzięczny. Wiem że można zrobić z lejka ale nie wytne idealnego koła... :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2011 A może spróbuj zrobić z jakiejś butelki ? Wiem że to trochę mało profesjonalne podejście ale może się uda :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2011 Musi być ladnie i nie może byc na wylot, stożek zamknięty Cos jak ten przezroczysty stożek: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2011 Jak będziesz robił to kilka chętni się znajdą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2011 (edytowane) Wiesz co, adaptuje fitlr fluidyzacyjny a'la deltec fr509 :-) Wkładam na dno stozek, wymieniam rure prowadzącą, na gorze daje sitko jak w octopusie i ... jest :-) Edytowane 12 Luty 2011 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stooodent 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2011 proste jak drut a wygląda to tak sam sobie wyklepałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2011 Tak jest, najlepiej będzie ci wygiąć stożek z plexi. Znajdź sobie jakąś formę, opalarka i do roboty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach