morswin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) Czy ja gdzieś napisałem że nie będę się stosować do uwag? (niekoniecznie do wszystkich) Na prawdę znam podstawy i dławik jest tu zbędny kondensatory wystarczają zupełnie do filtrowania. Nie wiem czemu kolega czepił się tak tego DS, mam PCF to go wykorzystam różnica w postaci 2 dodatkowych diod nie robi mi najmniejszego problemu. Wprowadzone poprawki http://chomikuj.pl/morswin07/LED+Kontroler Edytowane 9 Luty 2011 przez morswn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) a po co jest dławik L1 , jeżeli ma być jako filtracja do atmegi , to troche zle podłączony , w takim układzie jak teraz filtruje napiecie podświetlania led . druga sprawa , rezystory podciągające klawiatury , moim zdaniem są zbedne , mamy przecież wewnętrzne podciąganie w atmedze , inna rzecz , nie moge teraz znalezc info czy nie bedzie problemów przy programowaniu gdy na liniach isp sa takie rezystory .... aczkolwiek moge sie w tej kwesti mylić ... a i zauważylem błąd : wyjscia pwm powinny być między rezystorani a tranzystorami , teraz podajesz na nie stale 5v .. po co tworzyłes biblioteki do lm-a , w eaglu sa dostepne we wszystkich obudowach Edytowane 9 Luty 2011 przez lubusik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 Z ISP nie będzie najmniejszego problemu, stosuję takie rozwiązanie od lat. Dać czy nie dać tych kilku R - kwestia projektanta, ja osobiście znając tendencje Bascoma do zachowania typu "robi co musi ale nie wiadomo jak", dałbym dla świętego spokoju, żeby się potem nie szarpać kilkadziesiąt minut bo "klawisze się same naciskają" z dławikiem rzeczywiście - nie w tym miejscu co trzeba go wrysowałeś, po co filtrować zasilanie LEDa w LCD ? - daj go przed C1 PCF już ok, kwarce zostają? czy zostawiasz sobie możliwość podłączenia po prostu ? Edit: Wyjścia PWM hihi... rzeczywiście, że też nie zauważyłem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) L1 jest do zasilania podświetlenia wyświetlacza z 12V, faktycznie źle biorę sygnał PWM z tranzystorów, w jakiej bibliotece są te LM'y nie wiem czemu ale mam problem ze znajdowaniem tam odpowiednich elementów. Ten dławik przy podświetleniu zasilania to pomysł zaczerpnięty ze schematu Skalara pod kwarc zostawiam na razie tylko miejsce a płytkę i tak w innym programie będę projektować bo Eagle chyba mnie nie lubi za bardzo, więcej czasu w nim szukam elementów niż płytkę projektuje. Edytowane 9 Luty 2011 przez morswn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 szukając używaj gwiazdek np: *78*05* - sam zobaczysz. Ale po co filtrujesz zasilanie LEDA w podświetleniu LCD ?? o wiele bardziej ci sie to przyda do filtrowania zasilania procka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) lm-a znajdziesz w bibliotece v-reg , jak to zasilasz podświetlenie z 12v , przecież ono jest na 5v , masz takie napięcie w układzie po co komplikować ??? bez obrazy ale z dostępnych na rynku programów , o eaglu nie można ze jest skomplikowany raczej jest to program w większości preferowany przez poczatkujacych ... jak zaktualizujesz biblioteki to prawie wszystko można tam znależć , mi jak narazie nie udało sie zlokalizowac np . mbi6651 , ani obudowy do niego , ale to też nie problem dodawanie elementów to jak rysowanie w paint-ie ) :) jeżeli chodzi o schemat to sprawdz czy masz podłączone r/w lcd bo nie ma tam kropki na schemacie ... Edytowane 9 Luty 2011 przez lubusik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 z tym 12V na LED/LCD to nie takie głupie - pomija 7805 i nie bedzie mu sie tak mocno grzał, obciążony dodatkowo podświetleniem LCD. MBI nie ma w eaglu - trza se samemu machnąć LBRa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 to fakt , ale przecież wyświetlacz lcd nie pobiera aż tak dużo prądu , np . moje 16x2 z podświetleniem led wg. noty katalogowej pobieraja 40mA , więc na cały zaprezentowany układ spokojnie wystarczył by 78L05 , dajacy 0,5A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) Chyba ostateczna wersja http://chomikuj.pl/morswin07/LED+Kontroler Dokładnie zasilanie podświetlenia z 12V, żeby 7805 nie był mocno obciążony. Loccutus masz gdzieś jakiegoś datasheet gdzie będą podane wymiary obudowy MBI6651 bo coś na googlach znaleźć nie mogę. W porównaniu z prockiem czy innymi elementami to podświetlenie pobiera a im większy prąd płynie przez L7805 to bardziej się grzeje bo rośnie moc tracona u układzie. Edytowane 9 Luty 2011 przez morswn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) http://www.plusopto.co.uk/pdfs/leddrivers/MBI6651%20Datasheet%20V1.01-English.pdf najlepsza chyba nota mbi jak chcesz moge podesłać lbr-a do eagla Edytowane 9 Luty 2011 przez lubusik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 (edytowane) Dodany schemat drivera http://chomikuj.pl/morswin07/LED+Kontroler Płytki w przyszłym tygodniu. Edytowane 9 Luty 2011 przez morswn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Luty 2011 Nie uczepilem sie tylko polecalem Uklad z podobnym podłączeniem jest na google grafika chyba na co drugiej stronie. Walcz a dla mnie EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2011 A moim zdaniem najechaliście na kolegę morswna dajcie mu to zrobić dla ogółu dla nas. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2011 (edytowane) ale co? niech robi, jego zabawa DIY ktora mu pewnie przyniesie duzo satysfakcji. Projekt sterownika DIY do lamp + drivery to nie sztuka wyzszych lotow. Pare elementow na krzyz. Zdecydowanie wiecej roboty to oprogramowanie sterownika i funkcje - i na tym spedzi wiecej czasu. Edytowane 12 Luty 2011 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2011 (edytowane) jego zabawa DIY ktora mu pewnie przyniesie duzo satysfakcji i nie tylko jemu .. takie projekty to dobro ogółu , ludzie mogą zobaczyc ze nie trzeba wydawać kilku tysięcy za kilka funkcji więcej ... no nie koniecznie , u mnie właśnie hardware zajelo więcej czasu i projektwanie płytki ,dobór odpowiednich elementów składowych ...tym bardziej jak coś projektujesz pierwszy raz , kolejne wersje takiego sterownika to moga byc tylko drobne zmiany ... software to pikuś jak masz pojęcie to nic trudnego , odpowiednie uporządkowanie programu , spelnienie wszystkich potrzebnych funkcji ... i działa ... a w dodatku jak ktoś korzysta z np. bascoma to podstaw można sie nauczyć w kilka godzinek , plus dużo gotowych listingów w sieci .. i lecisz ... tak na marginesie mam już gotowe zlutowane płytki , teraz tylko testowanie softu ... Edytowane 12 Luty 2011 przez lubusik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2011 pierwsza wersja softu , narazie na płytce prototypowej , jeszcze kilka błędów do poprawki : http://www.youtube.com/watch?v=QMXwE6DijS8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
morswin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2011 Projekt płytki gotowy. Za dzień lub dwa całość będzie poskładana i zostaje zabawa z softem. Rezystor w kolektorah tranzystorów o wartości 10k będzie dobry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2011 10k będzie ok. Kondensatory 100nF jak najbliżej wyprowadzeń układów. Za LM2575 żółta kartka i dwója na szynach - to jest przetwornica a nie układ liniowy, jeśli to ma pracować z założoną sprawnością to taki numer ze ścieżkami nie przejdzie - Jak najszersze i najkrótsze poligony, masa pod układem. Dławik ABSOLUTNIE nie osiowy! ( choć może masz ok, bo z footprintu nie wynika jaki dałeś), kondensatory praktycznie na nogach układu, C6 i C7 wskazane żeby to były tantale. W ogóle - wylej masę w postaci poligonu na całą płytkę... takie ścieżynki cieniutkie to możliwa przyczyna problemów różnych niepotrzebnych. A tak nie dość że łatwiej rysować, bezpieczniej to i płytka szybciej się trawi EDIT: Oto Twoja płytka po moich drobnych modyfikacjach - czytaj "ja bym zrobił w ten sposób". Wszystko SMD, przetwornica 2675, do kręcenia wiatrakiem mosfet IRLL, dla wyjść PWM - podwójny inwerter na 4069, LCD dajesz na plecy.... Wyszło mniejsze i bardziej upakowane. Tylko przyciski źle wyrysowałem - na druga stronę miały wyleźć i trzpienie mają mieć tak wysokie jak wysokie jest LCD... Daj znać jak chcesz - zamieszczę schemat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach