kristof 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Marzec 2008 Dostalem dzis zamowiony sump do mojej szafki.Mam trigon 350 firmy Juwel. Niestety malo tam jest miejsca.Bedzie tam wstawiony: deltec ts1250, pompa AM OR2500. nie wim jak to zrobic, moze ktos pomoze mi rozwiazac ten problem?? Wymiary:front36cm,dlugi bok55cm,krotki bok30cm,po przekatnej45cm.Wysokosc 30cm.Komin w akwarium jest ok.moze tylko otwor zasilajacy jest za duzy, ale to nie jest problem.Dodaje pare fotek.Co Wy o tym myslicie?? Otwory w akwarium, od spodu.Przez ten sump to spac nie moge:mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Marzec 2008 po pierwsze to wywal te wzmocnienia ze sumpa, nie są tam potrzebne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristof 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Marzec 2008 Dzieki,wiem o tym.Sump jest do przerobienia, poniewaz zawias do drzwiczek nie miesci sie( to nie moja wina).Robie projekt nowego i dlatego jestem ciekawy co Wy myslicie.Mam zamiar tam wlozec:sondy, grzalke i dopolnianie wody.Moze jakas przegroda?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Marzec 2008 Krzysiek, nie trza było kupować kompletu akwa z szafką tylko samo akwa i szafke se zrobić, miałbyś normalny duży sump Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2008 Kiepsko to widzę: - poziom wody w sumpie nie będzie mógł być większy nić 15 cm, gdyż zanurzenie odpieniacza to ogranicza, no chyba że go postawić na jakiejś podstawce, no a pompa przy takim zanurzeniu może siorpać - zarówno spływ z komina jak i sam odpieniacz bedą powodem sporej ilości małych bąbelków, pompa główna to zaciągnie i będziesz miał nieprzyjemny dla oka widok w akwa - weź też pod uwagę, że co jakiś czas odpieniacz trzeba wyjąć i umyć w całości, a jak dołożysz tam jeszcze pompę i inne pierdoły to nie wiem czy będzie to takie proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Marzec 2008 Cześć, jeśli jest to Twoje pierwsze akwarium- poproś o pomoc kogoś z doświadczeniem, rozplanuj sumpa na prawdę porządnie, nie widzę tam miejsca na dolewkę, taki sump może być tylko utrapieniem, a w mojej opinii to bardzo ważne, by mieć komfortową obsługę akwarium. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristof 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2008 juz sie cos dzieje!!. Uporalem sie sie hydro.Jutro startuje z elektronika,wazne jest to, ze woda sie leje:):)Zrobolem nowy sump.Mam nadzieje ze bedzie ok.Dodaje pare foto i pozdrawiam!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristof 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2008 moze do niedzieli zapelnie zbiornik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach