Skocz do zawartości
kristof

Sump do deltac TS 1250

Rekomendowane odpowiedzi

Dostalem dzis zamowiony sump do mojej szafki.Mam trigon 350 firmy Juwel. Niestety malo tam jest miejsca.Bedzie tam wstawiony: deltec ts1250, pompa AM OR2500. nie wim jak to zrobic, moze ktos pomoze mi rozwiazac ten problem?? Wymiary:front36cm,dlugi bok55cm,krotki bok30cm,po przekatnej45cm.Wysokosc 30cm.Komin w akwarium jest ok.moze tylko otwor zasilajacy jest za duzy, ale to nie jest problem.Dodaje pare fotek.Co Wy o tym myslicie??

Otwory w akwarium, od spodu.Przez ten sump to spac nie moge:mad:

133_thumb.attach

135_thumb.attach

136_thumb.attach

137_thumb.attach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki,wiem o tym.Sump jest do przerobienia, poniewaz zawias do drzwiczek nie miesci sie( to nie moja wina).Robie projekt nowego i dlatego jestem ciekawy co Wy myslicie.Mam zamiar tam wlozec:sondy, grzalke i dopolnianie wody.Moze jakas przegroda??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krzysiek, nie trza było kupować kompletu akwa z szafką tylko samo akwa i szafke se zrobić, miałbyś normalny duży sump

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiepsko to widzę:

- poziom wody w sumpie nie będzie mógł być większy nić 15 cm, gdyż zanurzenie odpieniacza to ogranicza, no chyba że go postawić na jakiejś podstawce, no a pompa przy takim zanurzeniu może siorpać

- zarówno spływ z komina jak i sam odpieniacz bedą powodem sporej ilości małych bąbelków, pompa główna to zaciągnie i będziesz miał nieprzyjemny dla oka widok w akwa

- weź też pod uwagę, że co jakiś czas odpieniacz trzeba wyjąć i umyć w całości, a jak dołożysz tam jeszcze pompę i inne pierdoły to nie wiem czy będzie to takie proste

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, jeśli jest to Twoje pierwsze akwarium- poproś o pomoc kogoś z doświadczeniem, rozplanuj sumpa na prawdę porządnie, nie widzę tam miejsca na dolewkę, taki sump może być tylko utrapieniem, a w mojej opinii to bardzo ważne, by mieć komfortową obsługę akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz sie cos dzieje!!;). Uporalem sie sie hydro.Jutro startuje z elektronika,wazne jest to, ze woda sie leje:):)Zrobolem nowy sump.Mam nadzieje ze bedzie ok.Dodaje pare foto i pozdrawiam!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi