dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 no miesiąc czasu ciszy, to trzeba odgrzać wątek... I jak tam Panowie? Coś nowego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 A bo człowiek zalatany to i czasu nie ma. Jak to z lampami było - przeszły gruntowny face i nie tylko lifting. Zaczynamy od projektów 3d a za tym idą rendery. I to one wyglądają najlepiej bo ja nie umiem zdjęc robić Projekt zakładał maksymalne odchudzenie lampy, przy zachowaniu dotychczasowej mocy i funkcjonalności, którą to nawet rozszerzyliśmy. następnie trzeba było wykonać prototyp i przetestować go a to zawsze trwa - stąd tyle ciszy w temacie. Zmiany, poprawki, zmiany zmian.. itd.. elektronika, ręcznie strugany radiator, obudowa - trzeba było wszystko sprawdzić czy wyliczenia symulacyjne potwierdza rzeczywistość... Radiatory do obróbki na centrum CNC, potem anodowanie... znowu przymiarki.. w międzyczas boxy styropianowe do pakowania lamp pod wymiar: profesjonalne wiązki kablowe odebrać obudowy od malowania.. stosujemy stal nierdzewną szczotkowaną 1mm ale klient chce w kolorze - prosze bardzo. wersja dla Strażaków? prosze bardzo pod kolor wozu... No i normalne białe - standard A na koniec codzienność - montaż, testy i wysyłki.... tyle z placu boju.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 ooo dzięki! Ładny kształt bo poprzedni kojarzył mi się nieodzownie z gwiezdnymi wojnami... czemu...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 i tak miało być GW, ST, SG - to są "moje" klimaty. BTW - konkurs o satysfakcje. Linia lamp ReefTech, Prometheus, Galaxy, Defiant, Nebula, czerpie nazwy z linii nazw klas.. no właśnie czego ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 (edytowane) Ktoś jest fanem Star Trek :) Loccutus jakie ceny w Polsce na te lampy ?? Edytowane 29 Czerwiec 2011 przez Marcinus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz_760301 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 (edytowane) Też myślałem by w swojej lampce wyfrezować radiatory pod wentylatory i sterownik - głośno myślałem? ki czort? Bardzo fajnie i zgrabnie to wyszło. Przyłączam się do powyższego pytania. Czy jest jakaś szansa na forumowe zniżki? P.S Te nazwy to statki Zjednoczonej Federacji Planet - ich kolejne generacje. Pozdrawiam Edytowane 29 Czerwiec 2011 przez Mariusz_760301 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 z tego samego co LOCCUTUS? Fan STAR TREK'a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 Zajebiaszcza ta nowa wersja. Mjut malina A jak cenowo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 a wiadomo już jak z modelem nebula? kiedy można się spodziewać finałowego dzieła? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sienki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 Jakiś cennik ? oficjalny dystrybutor na pl ? dostępność ? Byłbym wdzięczny za informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Czerwiec 2011 Nebula/Defiant w wersji "do ludzi" nie potrafię powiedzieć kiedy (3 -4 tygodnie?) ponieważ ciśnienie jest ze stanów na modele większe wiec musiałem poprzestawiać grafik. W tej chwili zaginamy obudowy do Galaxy "na wymiar" - na zamówienie, 2x200W w ledach i 2x T5 39W. Oczywiście T5-tki też regulowany strumień świetlny. Zanim wyśle do stanów, to mam nadzieję ze dam rade parę lichych fotek wstawić. Mam malutki kłopot ze zasilaczem do tego modelu bo potrzebne będzie sporo mocy, a nie chce montować 2 zasilaczy z tyłu i pajęczyn kabli robić. No i przez to sie troszkę opóźnia całość. O dostępność i ceny pytać się Marka (Bigwalkera) ja niestety (a może i "stety") nie decyduję w tej sprawie. Od handlu wole z daleka, nie moja "branża" że tak powiem, zamiast szukać klienta wole zdecydowanie szukać rozwiązań technologicznych. Nazewnictwo lamp - Mariusz - odpowiedź prawidłowa choć zagadka chyba trudna nie była. W sumie można by jakiś konkurs z nagrodami ufundować na przyszły raz ... na pewno będzie. Frezowanie radiatora - drogi biznes ale ma parę plusów. minusów też, ale zdecydowanie mniej, jeśli ktoś ma dostęp do maszyny to polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Czerwiec 2011 Jak zwykle z klasą Leszku . Powiedz mi jeszcze co tam z moją pokrywą się dzieje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Czerwiec 2011 Przepraszam Cie ale leży i czeka, naprawdę czerwiec miałem tak przerąbany że nie było absolutnie mowy żeby się tym zająć. Nawet sąsiad ostatnio stwierdził że jak już żona za mnie trawniki kosi to muszę mieć na warsztacie ogień ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Czerwiec 2011 Hehe spoko sam się zabrałem za swoją lampę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Lipiec 2011 dzień dobry @loccutus'ie oraz cała prężna ekipo ReefTech:) Jak tam prace idą? Coś nowego? Już prawie miesiąc minął, więc znów poproszę o coś nowego:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Lipiec 2011 W tym miesiącu newsów nie będzie z powodu takiego oto tematu zastępczego:) .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Lipiec 2011 ...może tak się zlituje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Lipiec 2011 Jestem naprawdę wzruszony widząc swoje imię zapisane w języku wojowników, ale nie dam newsa bo nie mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach