brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Styczeń 2011 Znalazłem 250 ml zeostartu2. Szkoda go wywalać, a mi przydał by się do zbicia NO3 i PO4. Kurcze zapomniałem normalnie o nim. Butelka praktycznie pełna, może z 10 ml brakuje. Niestety ważność jest do 8.2010 . I tu moje pytanko, czy mogę go dalej stosować, czy nie nadaje się już?? Zaznaczam, że cuchnie nadal octem, ale próbował nie będę . pozdro Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Styczeń 2011 Spokojnie możesz go lac,sam jadę na starych zapasach i wszystko działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2011 A więc tak, dozuje po 5 kropel rano i wieczorem do akwa. Niestety nie mogę nadal zbić PO4, które jest na poziomie- 1 !!!. Szlak mnie trafia przez to załamanie systemu po soli TM BA. Czy mogę dozować zeobak, który również jest po terminie - 09.2010 bo taki mi został, a stoi cały czas w lodówce . Chcę wreszcie zasiedlić zbiornik koralowcami bo powoli zaczynam tracić nadzieję na powrót do wcześniejszego baniaka, który miałem - chodzi mi o wygląd. Aha, wywalam pelety bo chodzą dość długo - chyba z 4 m-ce i nic, zero poprawy parametrów jedynie PH spadło do poziomu 7,7. Do zbiornika nie dozuję ballinga, a parametry trzymają się cały czas praktycznie książkowe, kh na poziomie 8,0. Zmieniłem teraz sól, wróciłem do starej sprawdzonej - preiss, może to coś poprawi. Doradźcie jak zbić to PO4. NO3 jest na poziomie 5-10. pozdro Grzegorz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2011 Bakterie raczej sie nie nadadza,kup nowe,moga byc MB7,w USA na nich jada i se chwalą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach