Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Styczeń 2011 Witam Wiem ze ksiazek jest sporo ale chcialem poszukac tez cos w jezyku polskim Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
strugas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Styczeń 2011 (edytowane) Witam Wiem ze ksiazek jest sporo ale chcialem poszukac tez cos w jezyku polskim Pozdrawiam Niiiima ciekawych polskich edycji z tego co wiem to ukazały się trzy pozycje dwie polskich autorów i jedna zagraniczna polskie są bardzo ogólnikowe i przeznaczone dla baaaardzo początkujących. pierwsza to: Akwarium morskie napisana przez państwa Skrzypeckich druga to: AKWARIUM MORSKIE KROK PO KROKU (Maciej Kostecki) trzecia to : Akwarystyka morska Werner Baumeister, być może jeszcze się coś ukazało ale nie słyszałem. Wydaje mi się że najlepszym wyjściem jest internet i fora dyskusyjne oraz wujek google. Pozdrawiam i do usłyszenia. :smile: Edytowane 20 Styczeń 2011 przez strugas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Dzieki Swiat jest jednak strasznie maly Wiem ze Grzesiek bedzie dzis u Ciebie I macie robic probe Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Witam ponownie mam pytanie czy podczas zakwitamia wody uzywac czy lepiej nie uzywac lampy UV? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Nic nie ruszaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Jeśli woda jest mętna, to lampa powinna pomóc opanować sytuacje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Dzieki Mam nadzieje ze bedzie okazja kiedys sie spotkac Podziekowac za rady I wypic razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Masz przydomek maruda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2011 Ok to juz nie mecze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Jakieś postępy ? Nowe zakupy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Witam Kupilem odpieniacz I pompe Zywa skale I odpalilem dzis akwarium Woda tez na razie ze sklepu ale kupie filtr RO w tym tygodniu taki jak ma Grzesiek Kupilem tez zywy piach I wlasnie chcialem prosic o inf kiedy mam go wlozyc do akw. Poz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Skała odgazowana ? czy nie jesteś pewien ? Jak odgazowana to piasek możesz dodawać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Nie mam pojecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Nie mam pojecia Jak masz odgazowaną dodawaj piasek jak nie to nie dodawaj bo sporo związków chemicznych trafi do Twojego akwarium na długo spytaj się sprzedawcy. Jak nie jesteś pewien to lepiej potrzymać skałę w solance kilka krotnie zmieniająć wodę. Możesz też robić testy na amoniak też sporo podpowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Ok Jutro musze sie zapytac Bede tez sprawdzal Po4 ,nh3, no2 Ale z tego co wiem to teraz moze byc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Podaj wyniki pomiarów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Pierwszy raz mierze PO4 -0,25 moze 0,5 NO2 - 0,3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 Poczekaj kilka dni i ponownie zrobisz pomiary szczególnie azotany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach