Skocz do zawartości
Bart

jaki klej użyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem odpieniacz Deltec MCE 600... wkońcu po miesiącu przesyłka dotarła do mnie z UK z używanym sprzęciorkiem.... Niestety pękniętym;(

Tu pojawiają się dwa pytanka:

1. Niestety w transporcie pękły rurki dojścia i wyjścia z odpieniacza (te co są trwale przymocowane a nie te małe fajeczki dokłączane).

Pytanie brzmi, czym to mogę pokleić aby było bezpiecznie dla zwierząt? W przesyłce odnalazłem wszystkie popękane kawałki...

2. Czy jeżeli odpieniacz w środku jest nieco brudny jak to odpieniacz, to czy powinienem go najpierw czymś przepłukać? Jeżeli tak to jak to zrobić jak urządzenie jest dość mocno zabudowane?

Z góry dziękuję za pomoc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O klejeniu odpieniacza było tutaj http://aqua-reef.pl/topic/1577-zniszczony-odpieniacz/page__p__14817__hl__%2Bklej+%2Bodpieniacz__fromsearch__1#entry14817

Jeśli jest bardzo brudny, to wstaw go do wiadra z wodą RO , włącz na chwile i po sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek podał Ci dobry temat odpieniek od tego tam czasu chodzi i wszystko jest super że tak powiem :good2::D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to co ten klej acrifix 192 jest dobry?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie go kupię? nie licząc allegro, chciałbym jak najszybciej, żeby odpalić już odpienke....

W Castoramie i Leroy już pytałem i nigdy o tym nie słyszeli...:(

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo chętnie... ale nim mi to przyjdzie to miną kolejne 2-3 dni... a ja chciałbym już!:) jakiś pomysł w jakiego rodzaju sklepie to mogę jutro rano kupić?:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi