aleksander 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Marzec 2008 czesc, jestem poczatkujacym morszczakiem.mam problem z uzupelnianiem wody.czy dolewac zwykla (po przefiltrowaniu)czy musze wode solic w osobnym pojemniku przed dolaniem do akwarium:rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Marzec 2008 odparowana wode uzupełniasz RO nie słona , inaczej podniesiasz zasolenie. Pamietaj ,że odparowuje tylko czysta woda , bez soli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aleksander 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Marzec 2008 kurcze aja dzisiaj dolalem slonej.co robic odlac i dolac zwyklej.ale jestem ....dzieki ze na was trafilem .podejrzewam ze bedzie mi duzo latwiej teraz .dziekuje mam jeszcze jedno pytanie .co ile wymieniac wode i jaka ilosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Marzec 2008 Aleksander- jeśli nie była to zbyt duża ilość to nic się stać nie powinno. Gorzej jeśli wlałeś pół akwa:). Zmierz gęstościomierzem albo refraktometrem poziom zasolenia. Jeśli będzie o wiele za duży to powoli zredukuj ilość soli w wodzie:). Co do podmian: większość podmienia ok 10% co 2 tygodnie, przynajmniej moich znajomych:). Napisz jakie masz akwarium, jaki sprzęt i jakie zwierzaki bo jeśli sprzęt kuleje to niestety będziesz musiał częściej podmieniać (piszę tu o odpieniaczu). Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aleksander 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2008 Moj sprzet to aqua medic 500l.3 pompy oceanrunner i oswietlenie aqua medic ocean light 2x 150w.nie wiem jaki to odpieniacz ale jest wbudowany z tylu akwarium.kupilem to jako komplet widze ze toTy odpowiadales,mi na forum o rybach ,temat skrzydlice,dziekuje ,teraz wiem ze na jednym forum mozna zalatwic wszystko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Październik 2008 teraz wiem ze na jednym forum mozna zalatwic wszystko No ba... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach