Skocz do zawartości
Bart

Kraby pustelniki przepadły?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam:)

Miałem fajne dwa krabiki pustelniki takie lekkawo włochate, jadły przede wszystkim glony ale nie gardziły też mrożonkami (nie wiem jaka to była odmiana). Żyły sobie tak pół roku.... aż nagle nie mogę namierzyć żadnego z nich... Przepadły! Wędrowały sobie zawsze radośnie w akwarium a od dobrych 2 tygodni nic... Wie ktoś co mogło się im stać? Chyba nic z mojej obsady... Krewetki wundermani czy też jedna boksująca to chyba nie? Ryby z całą pewnością nie! Są to tak proste w hodowli zwierzaki, że nie mogły tak po prostu paść?! W akwa mam trochę glonów, karmię do tego obficie... więc głodówki też nie miały.... Zniknęły oba na raz! Przychodzi cos komuś na myśl?:)

Kurde a może się mnożą?:) Bo chyba nie muszę dodawać, że ich domki-muszle też gdzieś przepadły...

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj dobrze, jeśli padły to chociaż muszelki powinny gdzieś być.yes.gif Jakie duże były te kraby , masz w baniaku większe muszle uszykowane dla nich jak urosną? Może wyrosły ze swoich muszli, nie mają większych i ukrywają sie w skałach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie były takie duże... mam tak większą jedną muszelkę:) zresztą te muszle co miały były spore...

z reguły nie musiałem ich dobrze szukać... same wszędzie łaziły... a od dobrych dwóch tygodni cisza...

Dodatkowo nurtuje mnie, że coś jest z dwoma na raz... bo znikły oba jednocześnie:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak mi krewety przechodzą wylinkę to trwa im to jakieś 3-4 dni... a tu już dwa tygodnie... nic wcisnę do baniaka pare nowych muszli może faktycznie im te nie pasują...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi