Skocz do zawartości
Bart

żarłoczna Wundermanni?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio stałem się szczęśliwym posiadaczem pięknej rozgwiazdy linckia czerwonej.

Po pierwszej nocy było wszystko super.... po drugiej... też, po trzeciej miała podskubaną nieco jedną odnogę... ale ryby tego nie zrobiły bo kompletnie za dnia się nią nie interesowały... wkońcu zaczaiłem się w nocy do akwa a tu patrze wundermanni żrą ją w najlepsze! Siedzą we cztery jak przy wigilijnym stole!! Niestety akcja działa się na tyle szybko, że mimo odizolowania gwiazdka nie przeżyła "czyszczenia":(

Mam też jeszcze jedną rozgwiazdę (mam taką nadzieję że jeszcze mam) która pięknie przez miesiąć sobie łaziła, potem wlazła w skały i już dobre 3 tygodnie jej nie widzę, więc albo dopadło ją to samo.. albo gdzieś tam łazi...

W wielu różnych miejscach czytałem i nigdy nie słyszałem, żeby wundermanni były takie drapieżne! Jak to wogóle możliwe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rozgwiazda już padała, i zjadały odnóża na których była już martwica, lub była już cała martwa? Te krewetki wcinają chyba wszystko co padnie w akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie nie! Rozgwiazda miała się dobrze:) buszowała, dosyć sporo i szybko wędrowała... mógłbym o niej powiedzieć wszystko ale nie to że miała się źle... łaziła po skałach, jak się wpakowała na ukwiała to tył zwrot był natychmiastowy;) także nic nie świadczyło o jej złym stanie...:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widocznie nie znalazły nic lepszego do jedzeniahuh.gif, mało kto dokarmia zwierzęta, które aktywne są w nocy, a przecież resztki które pozostają nie zawsze im wystarczają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi