Skocz do zawartości
kapitan

Weipro 2011 + pompa - pierwszy odpieniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, to znowu ja :yes:

Szukałem odpieniacza do swojego pierwszego morszczaka 96l i padło na Weipro 2011, bo jest mały, a mniejsze to już są chyba tylko te na pompkę powietrza.

weipro2011-011-01-01-01.jpg

Rozumiem, że pompka jest podpięta do tej rurki po prawej, a woda wydostaje się do akwarium przez tą gąbkę.

To teraz muszę znaleźć pompę o odpowiedniej wydajności i przewód o odpowiedniej średnicy, żeby ją podłączyć. To są jakieś standardowe średnice, czy się różnią?

Niestety nie mam sklepu morskiego w okolicy, więc muszę zamawiać z internetu, co za tym idzie, nie mogę przepytać sprzedawcy :blink:

Jaką pompkę byście polecali? O jakiej mocy?

Szukam jakiegoś małego rozwiązania, bo sumpa raczej nie będę robił do tak małego baniaka (nie ogarniam jeszcze technologii, chciałbym zrobić przelew i jedną pompę zwrotną w sumpie, tylko nie wiem jak się za to zabrać, mam zapasowe akwa 60l na ten cel) a ten weipro 2011 wydaje mi się i tak za wielki do baniaka 80x30x40.

Co myślicie o tej pompie - http://www.eheim.com.pl/product_info.php?products_id=856

Chyba nie jest duża, łatwa do ukrycia w baniaku, ma regulację, 3 lata gwarancji no i eheim to licząca się marka, przynajmniej w słodkowodnych.

Czy dobrze typuję? Nie mogę dojść do info jakie ten weipro ma przewody, bo ta pompa ma - "średnica łącza we/wy - G 1" "

Dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

MAM ZESTAW TYPU WEIPRO 2011PLUS TAKA POMPKA JEST REWELKA TYLKO WYWAL TĄ DYSZE Z ODPIENIACZA POMPA MA SWOJĄ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja również mam Weipro ale ja mam juz z pompą... rewelka zbiera pianę niezle... przez cały dzień mam 3/4 kubeczka zabrudzonej cieczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi