matt321 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2010 Jako ze morszczyzna wciagneła mnie bardziej niz myslalem postanowiłem załozyc akwarium dla konikow morskich.Z tym zamiarem nosiłem sie juz pare miesiecy ale nigdy nie było jakos sposobnosci dopoki nie trafiłem na forum aqua-reef na post ThcSkiba które sprzedawał swoje konikarium,a w poniejszym etapie równiez od niego wziałem koniki.Serdecznie polecam go i jego sklep intentetowy.Naprawde czlowiek znjacy sie na rzeczy.Wracajac do tematu odmiana moich koników to Hippocampus reidi.Obecnie posiadam 3 sztuki tego gatunku.Bez problemu przyjmuja pokarm mrozony taki jak : mysis,lasonogi,artemia.A teraz kilka informacji o zbiorniku: -Wielkosci 4x35x35 co daje ok 50 litrów.Zrobiony w stylu akwarium firmy Fluval,model Edge z panelem wewnetrznym. -Cyrkulacja new jet 3000 l/h podzielona na 2 wyjscia -Grzałka Easy Heater 25 W Aquael -Odpieniacz Tunze 9002 -Oswietlenie 4 zarowki ledowe -Absorbery: Purigen,Chemi Pure Elite,Silicate Clear,Antiphos Do tego niewielka ilosc skaly i ok 5 kg zywego piachu. Ponizej kilka fotek szkiełka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2010 Ładna stajnia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2010 To kiedy Wielka Pardubicka ?? Na przyszły rok będą gotowe ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2010 Super zawsze marzyło mi się takie szkiełko z konikami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2010 na starosc sobie takie zasole:-))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matt321 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2010 I koniki cos urwały do swojego mieszkanka z Krakowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Grudzień 2010 masz moze larwy?? Jeśli masz i chcesz odchować to pisz na priv >> podziele sie tym co mam pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matt321 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2010 Niestety larwa narazie nie mam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2010 spoko! jesli masz samca i samicę to larwy bedą. Przygladaj się czy konie przypadkiem nie pływają rano za ogonki. Jesli beda tak pływać to sie szykuj na larwy... Jeśli jesteś z warszawy to plankton dla larw bedziesz miał jak tylko dasz znać... W tej chwili mam mega zapas w lodówce i 2 10 litrowe wiadra gestej wrotki.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2010 Powinieneś też pomyśleć o walce z wirkami bo będziesz miał big problem. PK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matt321 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2010 Niestety tez to zauwzyłem ostatnio Co radzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kondor 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2010 odsysać. Ryby które jedzą wirki wyżrą ci też kiełże i inne zwierzaki którymi zywią się konie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
matt321 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Grudzień 2010 No to bedziemy próbowac odsysac.A co do pływania za ogony to zaraz po wpuszczenia czyli jakies 2 miesiace temu tak pływały potem tez kilka razy ich widziałem ale narazie rezultatów brak.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach