Skocz do zawartości
błażej

GroTech Calcium Pro Instant - kto stosuje ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zawsze stosowałem kenta turbo calcium i było wszystko ok ale widze ze grotech jest 3 razy tańszy więc moze warto sie zastanowić nad zmianą??Sółyszłem ze były z nim kiedyś problemy (słabo sie rozpuszczało itp)

ktoś to stosuje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swego czasu w starym zbiorniku męczyłem jedno opakowanie, ale tam było stosowane doraźnie nie na zasadzie rozpuszczenia + dozowanie pompą. Nie byłem zadowolony kiepsko się rozpuszczało (o ilę się nie mylę było w postaci granulek) oraz na pewien czas zmętniało wodę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Miałem problemy z Calcium pro Gro-techa więc odesłałem całą partie z opisem słabej rozpuszczalności, stałego zmącenia i praktycznie niewykrywalnego poziomu wapnia.

Niestety uzyskałem odpowiedź z Gro techa ze produkt jest super tylko nie umiem go używac.

Wedle instrukcji jakie dostałem od Grotecha powinno sie używac tego bezpośrednio w zbiorniku lub sumpie. Obie metody są chore w pierwszym przypadku nirozpuszczony preparat osiądzie na koralowcach i je popali , w drugim pójdzie w pompy co na pewno na ich żywotnośc nie wpłynie pozytywnie.

Odradzam Calcium Pro .

Pozdrawiam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz zaraz, z tego co napisałeś Łukaszu rozumiem, że nie można go tak jak kenta rozrobić w butelce i podać grotechem?

To rzeczywiście jakiś gówniany proszek, aż sprawdzę jak będzie z moim bo mam całą paczkę.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi