Skocz do zawartości
sledzik

i znow sump

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie. od jakiegos czasu czytam rozne fora internetowe w poszukiwaniu informacji. Otoz potrzebna mi pomoc w projekcie sumpa do szkla 415 l o wymiarach 120/60/60. posiadam zbiornik akrylowy o wymiarach 100/40/40 ktory chce przeznaczyc na sumpa. Czy ktos podpowie mi wymiary poczczegolnych komor mysle ze trzy komory wystarcza.Chcialbym aby bylo tak- od lewej -splyw-odpieniacz-reszte sprzetu lub skala-pompa or3500. jakiej wysokosci dac przegrody? dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki. na dolewke bede mial osobny baniak. a moze wiesz jak w ty sumpie wyglada sprawa wody gdy zabraknie pradu. wyliczylem ze splynie okolo 40 litrow wody z malym zapasem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz jaki odpieniacz będziesz mieć ? Jeśli nie to najpierw podejmij decyzje a potem projektuj sumpa.

Edytowane przez Piotr34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr34 ma racje,ta komora na odpieniacz nie jest zbyt wielka a co do spływu to dlaczego aż 40 litrów ? u mnie przy takim samym akwa spływa 15-20 L !

Edytowane przez robi59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszce nie wiem jaki bede mial odpieniacz bo to zostawiam na koniec. chce zostawic na niego jak najwiecej miejsca. teraz robie sobie wszystko ze spokojem i miec wszystko juz przygotowane:) tak przy okazji jaka powinna byc roznica w wyszokosci rur do zlotu i rewizji , komin mam 53 cm wysokosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Większość odpieniaczy musi mieć odpowiedni poziom wody do prawidłowej pracy , co zrobisz jak się okaże, że masz zły poziom uszykowany?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi