Robsgda 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2010 witam, widział ktos może kiedyś porównanie przepuszczalnosci swiatła szyby opti white i zwykłej float o takiej samej grubosci oczywiście? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2010 Nie wiem czy te zdjęcia są tym co szukasz ale znalazłem coś takiego w grafikach google. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2010 Do 10 mm nie warto sobie opti zawracac głowy od 12 już warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_natalia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 planuje akawa 135x60x50h nie wiem jaka grubość szyby, wychodzi to 405litrów na pusto warto brać opti? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 Zawsze warto brać opti. Mam w domu float, guardian a opti widziałem w sklepie i uwierz mi różnica jest olbrzymia, nie rozumiem tych którzy mówią że jej nie widzą. Możesz sobie zrobić opti tylko jedną przednia szybę albo przednią i boczne reszta z tanszego float. Z ilu stron będzie widoczne twoje akwarium, bo jak tylko z przodu to śmiało bierz przednią z opti, koszt wzrośnie nie wiele a jakość obrazu znacząca. Grubość to będzie 8mm albo 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_natalia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 widoczne będzie z przodu i z prawej strony bo z lewej będzie skos dlatego chyba te dwie widoczne opti reszta normalne, a jaką grubość polecacie dla maksymalnego bezpieczeństwa 12mm potrzebne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cris6 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 opti i tylko opti brać mam w domu a obok stoi sump bez opti róznica nie do opisania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 (edytowane) Dla max. bezpeczeńsrwa polecam OW 20 mm .Ale 12 mm to minimum jak ma być bez wzmocnien które szpecą zbiornik.No i widoczne krawędzie oczywiście szlifowane i fazowane. Edytowane 14 Listopad 2010 przez robi59 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 A mogę zapytać gdzie planujesz kupić? Bo sam po nowym roku będę stał przed tym wyborem i nie bardzo wiem gdzie kupić? Czy ktoś z was ma akwarium z erybki?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_natalia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 ja planuję u Pana Mycioka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 ja planuję u Pana Mycioka A gdzie to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_natalia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 http://www.myciok.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Listopad 2010 A rozmawiałeś o 80 cm głębokości ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michal_natalia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2010 nie ale mogę dać max maxów 70cm bo akwa byłoby za blisko kominka i przejścia chociaż jeszcze tego nie zmierzyłem dokładnie ale 80cm byłoby super ile miejsca na układanie a może zrobić zbiornik 120x80x50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2010 Popieram takie rozwiązanie. Następne moje będzie miało 100 cm głębokości ale z biegiem lat to myślę że 80 to min. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2010 Faktycznie im głębsze tym ładniejsze . i zgadzam sie z kolegami - tylko i wyłącznie OW . Jestem na etapie stawiania nowego baniaka . Skoro padło pytanie o ceny ta ja osobiście zamówiłem baniak w Aqua Medic cały z OW 12mm o wymiarach 180x60x60 , bezbarwny silikon , z kominem zewn. Ceana za coś takiego to 1560zł . Myślę że całkiem całkiem . Szkoda że nie zmieści mi się 70 lub 80 głębokie . I tak będę siedział 50 - 60 cm od akwarium . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach