snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2008 Witam, Dostało mi się opakowanie piachu AragAlive ReefSand Carib Sea. Termin przydatności na opakowaniu to kwiecień 2006. Nie zamierzam budować z tego DSB, tylko piach jest ładny, drobny itd. Zamierzam zrobić z tego podłoże 'estetyczne', tak żeby zakryć szybę. Teraz moje pytanie, czy jak dobrze wymocze piach, np. z osmozie, wysuszę, podgrzeję, wrzucę granat i jeszcze raz przepłuczę, to czy jest możliwość, że w akwarium wydarzy się jakaś straszna tragedia. Wiem, że to pytanie z typu tych do wróżki, ale może ktoś używał przeterminowanego piachu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2008 Jak wymoczysz w RO to zamieni sie w zwykły piach , najwyżej po wsypaniu na 2-3 dni lekko podskoczy NO3 , ale to zawsze tak sie dzieje nawet po dodaniu zywego piachu. Wiadomo że nie wszytkie bakterie przezyją. Po zasypaniu piachu wlej cycle hagena czy prrodibio bio-digest żeby go. szybciej ozywić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2008 Dzięki za pomoc, zrobię z tego zwykły piach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach