Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 Pytanie dla starych wyjadaczy . Jak sprawują się te świetlówki ? Widać różnicę , koralom się podoba ? Słyszałem , że nie są hermetyczne i przepalają się szybko diody ( mówię o tych z rs) . Jak gwarancja wygląda w takim przypadku . Ostatnie pytanie warto sobie zawracać tym głowę czy nie . Pytam bo zbliża się pora wymiany świetlówek i chętnie wymieniłbym na coś bardziej wytrzymałego . Gotowe lampy mnie obecnie nie interesują. Pozdro Mariusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 Odpusc sobie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 Dlaczego tak myślisz ? Kiepskie wykonanie ? Za długo trzeba czekać na zwrot kosztów ? Światło do d.... Pytam bo właśnie świetlówki idealnie nadały by się do mojego reefmaxa. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 Marqo sam napisałeś w pierwszym poście jakie słyszałeś o nich opinie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 Hmm czyli to nie tylko plotki , ale jest jeszcze gwarancja . Jak Przemek ją rozpatruje ? Wystarczy np jedna dioda, żeby się przepaliła i już reklamacja czy musi ich być ileś tam ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 Czego atakujecie chłopa ? i to na obu forach ,on tylko zapytał ! zreszto sam słyszałem takie opinnie o tych świetlówkach i może tylko dlatego nie wiszą nad moim akwarium.Więc jak z nimi jest ,może ktoś miał jakieś "felerne" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 Robi chyba coś Ci się pomyliło...kto atakuje Margo na tym forum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 U mnie po pol roku juz jedna sekcja padla,czyli 6 diod.Jak jeszcze jedna padnie to im odsylam w cholere. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdamB 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 Ja kupilem 15W biale i niebieskie w RS jak tylko weszly do sprzedazy, nie pamietam kiedy to dokladnie bylo. Wisza nad akwa 80*35*35 i moim zdaniem sprawuja sie OK. Mam tylko kilka SPSow ale i te rosna ladnie wiec ja nie moge narzekac. Ale nie mam porownania z innym swiatlem bo nigdy innego nie stosowalem. W celu wzbogacenia barwy dolozylem 1*24W Blau+, ale bez nij kolory tez mi sie podobala a nawet niektore byly moim zdaniem lepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 U mnie wisiały rok. Żadna nie zdechła. Też oczywiście miałem do nich 2xT5 39W. SPSów miałem mało po przygodzie z ceramiką , ale przyrosty były. Miękkie też ładnie się dmuchały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 A czy taka świetlówka led 11 W w zupełności zastąpi mi t5 24W ? Podobno oddają więcej światła ale czy aż tak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Listopad 2010 11watowa swietlowka LED nie zastapi t5 24w. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorz.p 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Listopad 2010 @marqo,jesli moge podepne sie do tematu,ja uzywam swietlowek ledowych tych z ERYBKI,[biala i niebieska 2x10wat] + ati blu plus 24waty,swiatelko jakie tworza razem te trzy swietlowki jest przepiekne,tym bardziej jak wieczorem swieca obie niebieskie:mroczna ledowa i blu plus-w akwa panuje zimna niebieska poswiata-korale[niemal same zoa]tryskaja feria barw ,do konca bym nie przekreslal swietlowek ledowych,ludzie wywalaja kupe kasy na ledowe lampy i CO?po niedlugim czasie laduja w dziale targowisko i zalosnym stanie,i na koniec czy swietlowki z rs czy erybki bez dodatkowej aktyniki w t5 nie zadobrze wizualnie to wyglada,ale to moja opinia,pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach