Skocz do zawartości
balon

Kto ma tak rozwiazany system?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,czy ktos może ma ,tak roziazaną hudraulikę że: w akwa nie ma komina tylko otwór około 5cm pod powierzchnią wody(spływ) ,powrót na zewnątrz.???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc

Ja mam tak rozwiazany splyw w malym akwarium podlaczonym do glownego obiegu. Testuje tam rozne ledy na zwierzetach ;d To co jest kwestia do rozwiazania to kratka czy cos do zabezpieczenia otworu. Kraby i slimaku urzadzaja sobie aquapark i jezdza do sumpa :) Boje sie uzyc sitka bo w przypadku przytkania grozi to zalaniem w takim ukladzie jak mam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka :) ,a jak rozwiazałeś sprawe odpowietrzania? u mnie tak hulało sporo czasu , i przy wyłaczeniu/właczeniu obiegu nie było problemu ,ostanio jednak ,dośc czesto wyłaczaja prąd i juz szlag mnie trafia bo za każdym razem spływ się zapowietrza :wacko: ,dodam że kiedys tak nie było i po zaniku pradu wszystko ładnie hulało... :wacko:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

można by do tego wykorzystać elektrozawór który zamknie spływ gdy woda zniży się poniżej żądanego poziomu

a najprościej byłoby chyba spływ umieścić w połowie wysokości akwarium lub już przy samym dnie ale wtedy gdy właśnie prąd wyłączą ekhm.... jakby to powiedzieć potop

teraz nad tym myślę i wymyśliłem że chyba by się sprawdził zawór aquastop ze zmywarek i pralek

Edytowane przez michal_natalia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi