Skocz do zawartości
MONTIPORA600

ATi SunPower - opinie użytkowników.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś z Was używa tych lamp?

Kusi ich cena w porównaniu do wyższego modelu powermodul, zastanawiam się, czy poza wyglądem- pewnie materiałami z których zostały wykonane się czymś różnią: odbłyśniki, wiatraczki itp.

W przypadku lamp na 6 świetlówek rozumiem, że mam 3 kable od każdego statecznika, czy jest jeden wspólny?

Jeśli ktoś z użytkowników posiada realfoto tej lampy to bardzo byłbym wdzięczny za wstawienie, no i na koniec chciałbym się dowiedzieć, czy opłaca się wogóle kupić- może lepiej zrobić samemu?

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też interesuje mnie ta lampa. Do dziś nie zdecydowałem czy w nowym zbiorniku będzie HQI czy T5. Podobno odbłyśniki i watrak robi w tej lampie robote. Czy Ty też w nowym zamierzasz dać samo T5 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko cały czas mi się wymiary baniaka zmieniają:P

Jednak po na prawdę długich przemyśleniach zdecyduję się chyba na 430L o wymiarach 160/60/45, stelaż, odpieniacz mam kupiłbym tylko na dniach HLP4040, ew. przeniósł aquabee 3000 czasowo no i tą lampę SunPower 6x80W.

Jeśli świeci tak samo jak powermodul to zamawiam i koniec dywagacji:).

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na cenę sklepową to i tak tanio.

Zagadam może coś spuści z ceny to bym łyknął.

Sunpower 6x80W to 1430zl bez T5, a tu 2 patyczki ze świetlówkami w kmpl.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam lampe ATI SunPower 6x24W i jestem bardzo zadowolony, co do budowy nie mam zadnych zastrzezen, lampa jest bardzo ladnie wykonana jesli chodzi o porownanie jej z powermodule to jedyna roznica to ilosc wentylatorow oraz wyglad zewnetrzny. w powermodulach jeden wentylator przypada na 2 swietlowki natomiast sunpower ma jedenwentylator na calosc. sun power moze nie jest najladniejszy (zwlaszcza gdy porownujemy go z powermodulem) ale sprawdza sie znakomicie i ma jedna podstawowa zalete, odblysniki nie sa narazone na dzialanie wody morskiej wiec caly czas sa idealnie czyste. ogolnie lampa jest godna polecenia.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@yoka czy mógłbyś pokazac tą lampe na zdjeciach bo te ze sklepow to kaszana, nic nie widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yoka opisał dokładnie lampe , tzreba dodac jeszcze że ATI zmieniło budowę lamp Sunpower teraz wysłone z pleksy mają wysówaną a nie odkręcaną , dzięki temu wygląda zgrabniej.

Jeden drobiazg sprostowania w Powermodule są w komplecie linki a do Sunpowera trzeba dokupic 15 euro sztuka a potzreba 2 szt..

Pozdrawiam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie to tylko jest niejasna kwastia wentylatorków. Niektóre wersje podobno nie mają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jarex66 wentylatory maja wszystkie lampy ATI (nie wiem tylko jak mialy lampy SunPower 2 generacje wstecz) roznia sie tylko ich iloscia.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi