Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Październik 2010 Witam. W dniu dzisiejszym zakupiłem sobie Chaetodonka Aurige. Wszystko byłoby super gdyby nie fakt ze mój salarias fascjatus strasznie ją atakuje?! Rybka która nigdy nie przejawiała żadnej agresji (czasem do wargatka jak ją skubał) tak tutaj ewidentnie poluje na chaetodona.... Barwy zmieniła na pręgi ciemnofioletowo białe! Takiej jej nigdy nie widziałem! Obserwuje i atakuje! Niby Chaetodon jej ucieka... ale nie wiem co robić... Wie ktoś czy to przejdzie czy tak już zostanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Październik 2010 Ustala hierarchię, daj im tydzień na dotarcie się... u mnie tak ustawiał salarias babkę (wyskoczyła...) i mandaryna, żyją już w zgodzie i razem po skałach buszują. Jeśli to nie pomoże to salariasa do sumpa na kilka dni i potem do akwa. Z mojego zrobił się przytulak niezły... kładzie się na brzuchu jak go głaszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2010 rozumiem, wiem że tak jest, jednakże babka nigdy nie przejawiała najmniejszej agresji a wpuszczałem już błazenki wargatak sanitarnika, pseudoanthiaski i Acreichthys Tomentosus. Nawet do acanthurusa sie nie stawiał (chociaż śmieszne było jak zaatakowała chaetodonka i moj lineatus pomyślał że atak jest wymierzony w niego... ale babka spierniczała!! teraz ma pseudonim obrońca uciśnionych;)) no nic zobaczymy co się będzie działo:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach