Skocz do zawartości
MONTIPORA600

Pygoplites Diacanthus

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, czy ktoś z Was posiada w swoim akwarium tą rybkę?

Nie ukrywam, że niesamowicie mi się podoba i mam na nią ochotę:), tylko mam pewne obawy dotyczące jej upodobań kulinarnych.

Z tego co się dowiedziałem może skubać zoantuski, grzybki i wszelkie LPS'y. Jako, że nie lubuję się w tych w/w jestem prawie zdecydowany, ale zamierzam zakupić kilka sztuk tridakn- jak jest z tridaknami, zje je?

Za wszelkie dodatkowe informacje (czym karmicie, jak się zachowuje wobec innych ryb, itp) będę bardzo wdzięczny:p

Pozdrawiam Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rybka zaczyna zawzyczj od drobnych polipów aoanthusów , potem idą małze, lpsy i cała reszta-to kwastja czasu. czem oszczędza spsy ale z tego co wiem to nie zawsze:(moja niestety pojechała do szwentasa i zyje do dzic (chyba juz koło roku wiec problematyczna raczej nie jest:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to mnie nie pocieszyłeś prawdę mówiąc.

Pamiętam, że kiedyś o niej rozmawialiśmy i właśnie wspominałeś o problemach z wykarmieniem- że nie chcą jeść niektóre egzemplarze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nauczysz jeść mrozonki to bezproblemowa rybka , ale niestety nie jest reef safe , zreszta jak wszystkie ustniki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za odpowiedzi.

Znalazłem kilka zbiorników, gdzie pływają z różnymi tridaknami i chyba nic im nie robią, ale z tymi rybami to loteria.

Pozdrawiam Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z karmieniem nie miałem problemu, wcinała wszystkie mrożonki, ale apetyt miała spory i nie dała szans zoanthusom, LPS-om, grzybkom.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi