MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2008 Cześć, czy ktoś z Was posiada w swoim akwarium tą rybkę? Nie ukrywam, że niesamowicie mi się podoba i mam na nią ochotę, tylko mam pewne obawy dotyczące jej upodobań kulinarnych. Z tego co się dowiedziałem może skubać zoantuski, grzybki i wszelkie LPS'y. Jako, że nie lubuję się w tych w/w jestem prawie zdecydowany, ale zamierzam zakupić kilka sztuk tridakn- jak jest z tridaknami, zje je? Za wszelkie dodatkowe informacje (czym karmicie, jak się zachowuje wobec innych ryb, itp) będę bardzo wdzięczny:p Pozdrawiam Olek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
błażej 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2008 rybka zaczyna zawzyczj od drobnych polipów aoanthusów , potem idą małze, lpsy i cała reszta-to kwastja czasu. czem oszczędza spsy ale z tego co wiem to nie zawsze:(moja niestety pojechała do szwentasa i zyje do dzic (chyba juz koło roku wiec problematyczna raczej nie jest:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2008 No to mnie nie pocieszyłeś prawdę mówiąc. Pamiętam, że kiedyś o niej rozmawialiśmy i właśnie wspominałeś o problemach z wykarmieniem- że nie chcą jeść niektóre egzemplarze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2008 Jak nauczysz jeść mrozonki to bezproblemowa rybka , ale niestety nie jest reef safe , zreszta jak wszystkie ustniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2008 Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Znalazłem kilka zbiorników, gdzie pływają z różnymi tridaknami i chyba nic im nie robią, ale z tymi rybami to loteria. Pozdrawiam Olek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2008 Z karmieniem nie miałem problemu, wcinała wszystkie mrożonki, ale apetyt miała spory i nie dała szans zoanthusom, LPS-om, grzybkom. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach