slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Wrzesień 2010 Jakie macie doświadzczenia z tymi lampami ? jak z serwisem itd ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Wrzesień 2010 Leszek ledy w Black Ptyhonie swieca CREE XP-G na 3W ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Wszystko zależy od modelu lampy. MCPCB z ledami są takie same czy to BP, Phobos czy Deimos czy IO. LEDy XP-G białe (patrz moja etykietka w innym poście), XP-E Royal i Niebieskie - idą z różną mocą od 3.06 do 4.2 W, zresztą... wszystkie dane techniczne są na stronie aquariumled.eu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panczew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Witam, Odnosnie serwisu to mogę powiedziec, iż jest on na najwyższym poziomie. Mialem problem z jednym BT EX z chlodzeniem i wszystko odbyło sie wzorowo, lampa wysłana do Leszka, sprawdzona, dokładnie opisany problem co było nie tak wraz ze zdjęciami i powróciła do mnie już naprawiona. Teraz wyszedł inny problem, chodz to za duże słowo. Również w tym przypadku kontakt wzorowy i prawdopodobnie jeśli dobrze pójdzie w przyszłym tygodniu ta niedogodność, bo tak to można nazwać będzie rozwiązana interaktywnie bez wysyłania lampy do Leszka Tak więc od strony serwisowej wszystko na +. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 hmmm... czyli się psują... ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panczew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 (edytowane) Hmmm jeśli przyciecie kabla, zupełnie przypadkowe, bo raczej cieżko to zauważyć jeśli się składa obudowę do kupy i kabelek podejdzie pod skręcane elementy, uznać za psucie... A druga sprawa, to tylko kwestia przestawienia które można dokonać na odległość.Poza tym raczej nie słyszy się aby się psuły. Ja osobiście jestem zadowolony z zakupu i serwisu jak do tej pory Pozdro Edytowane 16 Wrzesień 2010 przez panczew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 @niejeden z nas --> super, co wreszcie znowu będzie można sie do czegoś przyczepić. Może powinieneś to opić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Panowie... spokojnie. Nawet młotek może się zepsuć. Lampy robią tylko ludzie, "Ludź" istota omylna... wpadł kabelek niezauważony pod tulejkę dystansową, przetarł się i zrobiło po (nie pamiętam) kilku tygodniach BUM i wiatraki stanęły. Lampa wróciła na serwis, naprawiłem i chyba świeci dalej prawda ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panczew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Prawda i to jest najwazniejsze Wszystko działa, a przestawienie zrobi sie tak jak wczoraj rozmawialiśmy telefonicznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Prawda i to jest najwazniejsze Wszystko działa, a przestawienie zrobi sie tak jak wczoraj rozmawialiśmy telefonicznie. Pewnie macie rację wszystko się może zepsuć. A może reobiłeś pomiary ile ta lampa pobiera prądu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panczew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Niestety nie i tez nie bede mial jak tego porownac do czegos innego gdyz zbiornik od samego pocztaku wystartowal na tych lampach. Moze sobie zakupie jakis miernik do akwa zeby wiedziec ile on tego pradu bierze. Zobacze. Ale mysle ze inni mogą sie tu wypowiedziec. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Moc pobierana zależy od modelu lampy, można sobie oszacować. Moc matrycy LED + moc strat na driverze (sprawność 92-97%) + moc pobierana przez pozostałą elektronike (max do 10W z Xscreen'em)+ straty mocy na zasilaczu (sprawność typowa 85%) przykład - 160W + (160W * 3%=4,8W) + 10W daje w przybliżeniu 175W a ujmując sprawność zasilacza 85% masz około 200W poboru realnie. Tak by to mniej więcej wyglądało. A tak naprawdę to o co Ci chodzi ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Ja dostałem w Biedrąca chyba płaciłem jakieś 40 zł ? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Leszek, klient bada produkt, pewnie chce kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Moc pobierana zależy od modelu lampy, można sobie oszacować. Moc matrycy LED + moc strat na driverze (sprawność 92-97%) + moc pobierana przez pozostałą elektronike (max do 10W z Xscreen'em)+ straty mocy na zasilaczu (sprawność typowa 85%) przykład - 160W + (160W * 3%=4,8W) + 10W daje w przybliżeniu 175W a ujmując sprawność zasilacza 85% masz około 200W poboru realnie. Tak by to mniej więcej wyglądało. A tak naprawdę to o co Ci chodzi ?? A czy jest taka możliwość że bez Twojej wiedzy zostały do produkcji użyte inne led ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Ne wiem co masz na celu zadając te pytania, ale odpowiem - ja robię dla Bona Fide usługę - w postaci projektowania i montowania elektroniki dla Lamp Pacific Sun. Wiem jakie ledy są używane do produkcji bo musze pod nie KONKRETNIE ustawiać drivery ALE Nie przechodzą przeze mnie wszystkie lampy tak że nie mogę odpowiedzieć uczciwie na to pytanie - pytaj Przemka. Ja natomiast ponownie zapytam- do czego zmierzasz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 Wszystko zależy od modelu lampy. MCPCB z ledami są takie same czy to BP, Phobos czy Deimos czy IO. LEDy XP-G białe (patrz moja etykietka w innym poście), XP-E Royal i Niebieskie - idą z różną mocą od 3.06 do 4.2 W, zresztą... wszystkie dane techniczne są na stronie aquariumled.eu To z servwisu wrocila lampa nie przestawiona I naprawa telefoniczna? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2010 (edytowane) Leszek a skoro na zdjeciu lampa ma po 50 led chipow (link do zdjecia: http://www.aquariuml...7f51f890cc9f997 ) zobacz zdjecie ze strony producenta to wedlgu Ciebie ile powinnien taki Black Python pobierac pradu jezeli producent podaje, ze ma 3W ledy? To chyba nie jest tajemnica I mozesz powiedziec? zapomniałem czy ustawiasz elektronike na 3W czy na inna Edytowane 16 Wrzesień 2010 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach