loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 Mojego posta oczywiście nie widziałeś - jak zwykle robisz, kiedy trzeba odpowiedzieć na niewygodne pytanie. Uciekasz przed odpowiedzią kolego, ale ja będę ponawiał do skutku. Więc jak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 (edytowane) Tak jak zawsze reklamujesz lampy z ....... i wszystko co inne jest beeeeeeeee ale już przyzwyczaiłem się od roku ta sama śpiewka. Jakoś tamte wiszą i sie sprawdzają i bardzo proszę nie pisz do mnie i nie tylko "do mnie" na pw "jaki Ty jesteś biedny i jak Cię potraktowali" ps zapomniałem dodać tu mi bana nie dasz hahahaha Edytowane 14 Wrzesień 2010 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 Ja tam sie nie znam ale czy to nie sa te "tajne" ledy ? http://www.cutter.com.au/proddetail.php?prod=cut937 Po rozwinięciu okienka z napisem obok Select XPG Bin. This is just the LED Bin, not the qty of leds: jest ten model XPGWHT-L1-0D0-R5-0-01 ,a moze to co innego ? ,te z dopiskiem OUT OF STOCK (ale moze kiedys beda mieli ) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 No to teraz wyjawiłeś tajemnicę państwową, teraz wkroczy brygada .......... szykuj się hahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 tak czytam o tych ledach i nic nie kapuje jedyne co wyniosłem z dyskusji (mowie ogólnie) to jakiś zmasowany atak na ledy z reefshopu... sam w życiu bym nie kupił tych czy innych (ale to inna bajka) ale nie rozumiem takich ataków - człowiek założył działalność - stworzył produkt - wydaje kasę na promocje - sprzedaje towar - o co chodzi? jak ktoś chce można założyć swoja firmę - i konkurować - ale bez działań PR-owych polegających na oczerniania tego drugiego - wystarczy mieć lepszy towar i już jest wygrana... sorki za off-topic ja na miejscu autora wątku na razie poszedł w T5 - jeśli nie zrobić samemu (brzydziej - ale nie trudno bo sam kiedyś zrobiłem to kupić gotowca pozdr kris Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 Sławek - I powiedz po co zmyślasz? Gdzie ja ci się kiedykolwiek na PW żaliłem na kogokolwiek czy cokolwiek - że niby to ktoś mnie jakoś potraktował ??. Tobie jak i twojemu koledze ??? W życiu wysłałem do Ciebie tylko 1 PW, w kwestii wyjaśnienia co sadzę o Twoim i nie tylko twoim LED DIY i że jeśli wypowiadam sie na ten temat to jako prywatna osoba a mimo to moje posty są odbierane jako atak, a ponadto wiedząc jak jesteś uczulony na RS i Przemka, zaznaczyłem w tym PW że nie jestem z RS i że nie jestem Przemkiem i nie chcę być w ten sposób odbierany - jako "wiecznie atakujący" słusznie czy nie. Zrobiłem to tylko po to - zgodnie z prawdą zresztą - żeby móc spokojnie i merytorycznie dyskutować. Nie da się tego zrobić jeśli ktoś jest przekonany że ma do czynienia z oponentem. Próbowałem ci wyjaśnić że nie masz we mnie przeciwnika - ale widze że byłem w błędzie - twoje czyny o tym świadczą. BTW - To samo dostał twój kolega, również prośbę żeby "zszedł ze mnie" i nie brał mnie pod włos, bo nie ja (oile w ogóle ktokolwiek) jestem mu cokolwiek winny i jeśli ma o coś tam pretensje do Przemka to niech ma do niego a nie do mnie. Chcesz - nie ma sprawy moge wkleić to PW żeby wszyscy sobie przeczytali i wyrobili zdanie - ja tam nie mam czego się wstydzić, jeśli ktokolwiek wyrazi chęć - wkleję jpga ze swojej skrzynki. Ale dość o tym - nie to jest przedmiotem sprawy. To co robisz w tej chwili to sie nazywa Hipokryzja. Sam wczoraj stwierdziłeś że te ledy z TME są do d*py,a dziś okręcasz kota ogonem. Mimo tego że na jaw wyszło co są warte, mimo tego że SAM to przyznałeś, proponujesz ludziom na forum i przez PW żeby to kupowali - ładujesz ich w szmelc, po to żeby wykazać swoją rację - to jest już chamstwo, bo ludzie liczą na rzetelną podpowiedź w dobrej wierze. Ja nie twierdzę że coś sie sprawdza czy nie sprawdza, Nie o tym jest dyskusja. Pytanie brzmiało - dlaczego robisz z ludzi idiotów, manipulując treściami z forum. Dlaczego wykorzystałeś jako swój "dowód na posiadanie", mój skan etykiety, dlaczego próbiowałeś wcisnąć ludziom szmelc WIEDZĄC że to gówno warty towar, ba nawet SAM to przyznając kilka chwil później. Na te pytania od wczoraj nie ma odpowiedzi - no ale tak... trzeba mieć jaja żeby sie przyznać... Co do bana - nie bądź taki pewien co ja tu moge a co nie - jednakże zaręczam ci że ban to ostatnia rzecz jaką chciałbym żebyś dostał. Chciałbym dostac od ciebie odpowiedzi na powyższe pytania a ban by temu przeszkodził. Widzisz ja nie mam NIC do ukrycia, a ty kolego KRĘCISZ i MĄCISZ cały czas i nie potrafisz prawdy napisać. Nie odpowiedziałeś NIGDY na żadne z konkretnych merytorycznych pytań zadanych Ci przez masę ludzi w wielu wątkach które sam zakładasz. Po prostu nie jesteś wiarygodny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 Ja tam sie nie znam ale czy to nie sa te "tajne" ledy ? http://www.cutter.co...php?prod=cut937 Po rozwinięciu okienka z napisem obok jest ten model XPGWHT-L1-0D0-R5-0-01 ,a moze to co innego ? ,te z dopiskiem OUT OF STOCK (ale moze kiedys beda mieli ) Pozdro Tak to te same - pic polega tylko na tym że ich nie mają na półce one nie są tajne - są "ciężkodostępne" i o to chodziło. Sławek twierdzi że ma takie same a jako dowód wkleja moją etykietę - kumasz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 tak czytam o tych ledach i nic nie kapuje jedyne co wyniosłem z dyskusji (mowie ogólnie) to jakiś zmasowany atak na ledy z reefshopu... sam w życiu bym nie kupił tych czy innych (ale to inna bajka) ale nie rozumiem takich ataków - człowiek założył działalność - stworzył produkt - wydaje kasę na promocje - sprzedaje towar - o co chodzi? jak ktoś chce można założyć swoja firmę - i konkurować - ale bez działań PR-owych polegających na oczerniania tego drugiego - wystarczy mieć lepszy towar i już jest wygrana... sorki za off-topic ja na miejscu autora wątku na razie poszedł w T5 - jeśli nie zrobić samemu (brzydziej - ale nie trudno bo sam kiedyś zrobiłem to kupić gotowca pozdr kris Słusznie - tylko jak widzisz, niektórych to strasznie boli i próbują za wszelką cenę przeszkodzić robiąc czarny PR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 Oczywiście masz rację we wszystkich pkt pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 To jak mam rację, to teraz myślę wszyscy chętnie się dowiedzą... dlaczego robisz z ludzi idiotów, manipulując treściami z forum. Dlaczego wykorzystałeś jako swój "dowód na posiadanie", mój skan etykiety, dlaczego próbiowałeś wcisnąć ludziom szmelc WIEDZĄC że to gówno warty towar, ba nawet SAM to przyznając kilka chwil później.??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 loccutus kumam kumam ,nie opowiadam sie po zadnej ze stron i nie chcialbym zeby ktokolwiek wklejenie tego linka traktowal jako atak ,po prostu zdziwilem sie o co tyle szumu skoro to byl 2 wynik w google jaki mi wyskoczyl po wpisaniu nazwy tejze diody. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ewaise 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 Błazenek - ten spór trwa już od kilku miesięcy, także IMO nie przyczyniłeś się do tego w żaden sposób. Za to padły dość poważne oskarżenia i warto by było to wyjaśnić... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 Skan może był złym pomysłem za to przepraszam a co do lampy nie bo można zrobić na tym lampkę i będzie działać i za kilkla zł pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 Nie napisałem nigdzie że nie będzie działać, wiesz tylko równie dobrze jak ja a może i lepiej ode mnie - bo masz to w domu, że za mniejsze pieniądze można zrobić znacznie lepszą - stąd moja "krucjata", ponieważ uważam że promowanie przestarzałej technologii, droższej w użyciu i zakupie jest mocno nieuczciwe. Pamiętaj że wpływasz (wpływamy) swoimi postami - czy tego chcesz czy nie, na "świadomość techniczną" ludzi którzy tu szukają wiedzy - trzeba być odpowiedzialnym za to co się pisze. Teraz przepraszasz... i po co to było wszystko?? A wystarczyło po prostu napisać - "fakt nie mam dokładne takich samych ledów, bo bardzo ciężko je dostać"... i nie byłoby w ogóle sprawy - Co zyskałeś ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2010 ale sieczka, panowie na luz... i tak uwazam ze warto brac moduly power takie jak w maxpectach i dopelniac XP-G PS. dopiero doczytalem ... SLawek ta akcja z przerobka fotki - zenujaca - jak w przedszkolu Zastanawiam sie czy ty lamp tez nie robisz tylko w photoshopie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Wrzesień 2010 A tak pisząc na temat (ups to przestaje byc modne) to czy 1.6W/L w (T5'tkach) przy niskim baniaku (35cm) nie poparzy zbytnio koralowcow ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdamB 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Wrzesień 2010 Ja mam w w 80x35x35 w LEDach 2x15W +1x24W T5 i jest oki. Nawet grzyby wyciagaja lby do swiatla. Tuz pod powierzchni wode mam male seriatopory h. , jakas acre i monti i wygladaja zdrowo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Wrzesień 2010 @Adam ale u Ciebie wychodzi 0.8W/L (ledy liczylem x2) a ja myslalem o 1.6W/L to w zasadzie dwa razy tyle ,dlatego sie obawiam o zdrowko zyjatek. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach