Skocz do zawartości
smithpl

Profilux touch

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobili - mają - są na to chętni to doją. Proste jak przysłowiowa budowa cepa - zamiast biadolić, siądź, zrób i sprzedawaj....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tak jak z Waszymi lampami LED :-) ale za to wy dodajecie jeszcze testy na zywym organizmie :-)

Co moge to akurat robie sam. Moze kiedys...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ile wart jest produkt to nie jest to co "chciałby" dostać za niego sprzedający, tylko wartość, jaką godzi się za to zapłacić kupujący - na tym opiera się cały handel, od kurzych jajek do głowic atomowych. Jak powiedziałem wyżej a widzę że nie do końca jasno się wyraziłem -jeśli cena Ci nie pasuje, to TWÓJ problem nie producenta, a biadolenie jaki to Profilux czy PacSun (BTW - dziękuję za reklamę jakby nie było niektórzy twierdzą, że nie ważne jak się mówi byle się mówiło) jest zły maksymalizując zyski jest po prostu śmieszne. Nikt nie robi tego co robi charytatywnie tak że wiesz.. do roboty królu złoty :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i dlatego lampe mam swoja a nie .... Wasza :-D

I powiedz to tym ktorzy probuja pozbyć się Waszego poprzedniego modelu lub swietlówki LED a nikt ich nie chce kupić za te pieniądze w stosunku do jakości świetlnej :good2:

No ale nie wazne, watek jest o czym innym wiec tym milym akcentem wrocmy do Profilux touch :P

Edytowane przez smithpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sławek - święte słowa :) o ile nie masz kasy jak ruski śniegu - wtedy ci 'zwisa' i bierzesz co i jak leci - po prostu "dla miecia". a co najfajniejsze nie dyskutujesz z ceną i nie biadolisz jaka duża.

@smithpl -

Nikt powiadasz, jak zatem wytłumaczysz że na nowe (co mnie cieszy bardzo) popyt wręcz rośnie, co oceniam po ilości elektroniki jaką robię, No za cholerę nie chce być mniej...

Modele używane....wszystko kwestią ceny. Odpowiem przykładem. Kupujesz w salonie strzelam - nową RAV4, wyjeżdżasz nią ze salonu prosto na giełdę i co myślisz, że sprzedasz ją po cenie zakupu mimo że na liczniku 24km przebiegu ?? Powiesz że to wina producenta, że "nówki salonowej" nie możesz sprzedać za 80% ceny zakupu ?? - sorry takie życie.

Co do Profiluxa - zawsze mówiłem że ich dział marketingu/sprzedaży robi genialną robotę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajnie to wyglada, ale wyswietlacz ja dla mnie mógłby byc bardziej kolorowy ,bajer ciekawy ale czy potrzebny <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi się podoba - fajny gadżet - pewnie sam nie kupie ale podłączanie do pc-ta 1szej wersji już mnie powoli dobija :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem - jak z każdym innym sterownikiem, na początku na pewno tak bo siedzisz jak ten dzięcioł i ustawiasz, poprawiasz, przestawiasz, przeprogramywujesz, i tak w kółko. Z biegiem dni odpuszczasz a on sobie leży zapomniany w szafce i robi swoją robotę, a ty przypominasz sobie o nim jak ci alarm piknie dopiero...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niby tak - ostatnio testowałem sobie parę dni cyrkulację - zmieniałem pory oświetlenia - latem na krócej teraz dłużej - pory dnia inne z pewnych względów - zmieniałem porcje dozowania wg testów kilka razy - i sam fakt, że muszę przytaszczyć kompa - otwierać szafkę - podłączać kablami... tu się plącze tu coś tam...ehh ja chce toucha :) no już nie marudzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe czy tylko moduł jest nowoczesniejszy czy sondy również. Jeśli nadal bedzie tak mierzył jak poprzednik to na nic ten bajer dotykowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale o czym mówisz? o dokładności pomiaru czego - temperatury, pH? ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrniew, z tego co czytalem to jest tylko extend do profika III

a Profik 3 obsluguje i stare sondy i moduly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam mam od kilku lat Layon 112 (pH-komputer)z sondą notabene jak mnie pamięć nie myli nadprądowego swiatło na zegarach za 9,99 zł z Biedronki, termometr w palcu, redox jak sada padła tak i zostało i na co komu inne pomiary ? Reszta to testy raz na ruski rok, no mam Hanie na PO4

raz na miesiąc sprawdzę dla świętego spokoju, azotanów nie badam bo po co zawsze zero w testach. KH badam, magnez i wapno i czym

może mnie zaskoczyć komputer ? Chyba brakiem prądu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swojego Profiluxa wykorzystuje głównie do sterowania światła .Faktycznie mozliwości rozbudowy i bajery programowe robia wrażenie.

Jenak dokładnośc wszystkich pomiarów pozostawia wiele do życzenia.

Dziwi mnie tylko fakt co jest nie tak , skoro na płynach kalibracyjnych pokazuje właściwie a potem tak zawyża.

Podczas gdy inne np Hanna i AM pokazują tak samo jednak zdecydowanie mniej . Np Ph Hanna i AT w tej chwili 7.99 , Profilux 8.2

Przy pomiarze redox potrafi w swieżo zalanym zbiorniku pokazać 400.Nawet temperature zawyża o cały 1 stopień.

Może kogoś takie zgrubne pomiary zadowalaja , ja jednak wolałbym precyzyjny pomiar. Problem ten również można zauwazyc na zagranicznych forach gdzie na zadane pytanie co poradzić gdy jest niskie Ph , pada odpowiedx kupic profiluxa :good2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

andrniew, poczytaj watek Muftiego i jego odczytach i problemach przy ARM.

Teraz jest pieknie i odczyty sa OK.

a) problemy konstrukcyjne i wplyw ukladow pomiarowych na siebie

B) zly algorytm, ktory nie bierze pod uwage wszystkich parametrow wody a ktore to wplywaja na odczyt.

Mysle ze glownym powodem jest fakt ze ludzie nie zglaszaja tego jako problem do Profilux'a poprzez support i strone.

Wiec problem nie istnieje :good2:

Mysle ze warto by im to naglasniac bo jak znam zycie to 1 dzien ich pracy i gotowe.

Slwaomirdyl, sorki bo to wcale nie dogryzanie czy pyskowka, ale twoje akwa nie powala - delikatnie mowiac.

Jednak jak aspiracje mamy takie aby osiagnac poziom czy to Ktryc'a czy andrniew to wydaje mi sie ze warto parametry kontrolowac :-) To tylko taka moja dygresja i wcale nie zlosliwa.

Nie wierze ze chlopaki kontroluja pomiary z nudow czy braku czasu , raczej z faktu ze chca miec wszystko constans.

Edytowane przez smithpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi