Skocz do zawartości
buczi82

Rdzawy kolor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam maly problem z rdzawym nalotem, wie ktos jak sie go pozbyc ???

Problem sie zaczal gdy zmienilem sol z TMBA na TMPR, po tyg wrocilem z powrotem do TMBA, wyczyscilem tez skale, przeplukalem piach, przzez 2 tyg bylo ok, ale znowu zaczyna wylazic, z tego co slyszalem to TMPA ma duzo krzemianow... aha osoby ktore znaja temat na poprzednim forum prosze nie pisac zbednych kometarzy bo nie mam zamiaru sie z nikim spierac co jest dobre a co nie...

dzieki

Edytowane przez buczi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ze światełkiem , kiedy zmieniałeś świetlówki ?

Osmoze masz po DI = 0 ?

Edytowane przez azja-83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swiatelko zmienialem jakies 3-4tyg temu jakos tak, mialem lipna firme iqastic czy jakos tak, teraz mam ATI 4x24w biala, 2x niebieska, i fioletowa, odpalilem tez 2x T8 20w kazda, tak po di mam 0, pare dni temu wymienilem prefiltry i zarzucilem nowa zywice, wszystko jest ok

nie chce zaczynac znowu tematu, ale napisze w skrocie...

zmienilem sol i na drugi dzien wysyp glonow, po tygodniu (niecalym) rdza, dino, cyjano, okrzemki masakra... ludzie pisali ze to niemozliwe, ale pisalem z paroma osobami i pisali ze mieli podobny cyrk po tej soli, zdania sa podzielone, ale ja to oduczel, nie wymyslilem sobie, doslownie po jednej podmiance, na drugi dzien zaczal sie cyrk :(

ogolne strary jakie ponioslem w obecnej chwili to padlo mi kilka SPSow, gabka, 2x czyszczaca, 2x sexi, 2x blazenek, 1x scooter bleny...

w tym czasie tez korale wszystkie sie pozamykaly, po oczyszczeniu skaly i wymianie soli wszystko wrocilo do normy, prucz brazowego nalotu ktory zaczal sie pojawiec od 2-3 dni :/ nie mam pojecia co sie dzieje...

Edytowane przez buczi82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi