Skocz do zawartości
komar73turbo

hodowla artemi non stop

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.O hodowli artemi z paczki wie tu chyba każdy więc niema o czym pisać,lecz czy ktoś próbował ją samemu rozmnażać?

Próbowałem na różne sposoby aż pomógł przypadek....Wodę z podmian wylewałem w plastikowy zbiornik na dworze,obszedł glonem trochę syfu w niego spadło,w sposób naturalny dolewała się deszczówka...Wylałem tam wcześniej słoik z jajami artemii,i z tydzień nie zwracałem na to uwagi.Po tygodniu szok ilość artemii niesamowita różnych wielkości,wybieram ją cały czas i ciągle się namnaża.Gdy próbowałem zrobić coś podobnego do domu używając kranówki lub wody z osmozy zdychało wszystko po jednym dniu.Użyłem więc małego akwarium 15l i przeniosłem część do domu nie zmieniając parametrów wody ustawiłem na parapecie przy oknie i wszystko ma się dobrze.Artemia była z sery gotowy zestaw z solą na 0,5 l kluczem jest deszczówka zmieszana z zużytą wodą morską,

zasolenie 1,015.Jak na razie mam żywego solowca cały czas,zobaczymy co będzie dalej...Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś z ciekawości umieściłem jajeczka artemii w akwarium 15l z 'zieloną wodą' (Nannochloropsis salina). Dochowałem się 4 czy 5 pokoleń, solowiec bez problemu się rozmnażał :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi