aqua skalar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2010 (edytowane) Witam serdecznie, Poszukuję namiarów na sklep akwarystyczny, hodowlę najlepiej woj. Małopolskie, lub Śląskie(Kraków - Katowice) gdzie mógłbym dokładnie oznaczyć stężenie NO3 i PO4 w wodzie z mojego akwarium. Najlepiej gdyby taki sklep dysponował fotometrem i wykonywanie testów miał w swojej ofercie. Za wszelką pomoc z góry dziękuję. Edytowane 9 Sierpień 2010 przez aqua skalar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2010 W erybce z tego co wiem do tej pory mozna bylo robic kropelkowo, teraz chyba maja juz Hanke, ale dawno tam nie bylem:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziemniok 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2010 Erybka Zabrze - 10 zł za pomiar. Czyli zapłaciłbyś 20 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2011 U mnie dla chętnych pomiar dużą Hanką na fosforany kosztuje 5 zł.Hanka na azotany w wodzie morskiej fałszuje wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MarcosB 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Maj 2011 O, dzięki Inmar, właśnie szukałem informacji odnośnie tej hanki na No3. Bo jedni mierzą inni mówią, że nie działa itp itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2011 Na NR piszą chłopaki,że na NO3 fałszuje Hanka wynik,ale w erybce w Zabrzu badają za pieniądze azotany.Mama Tomka jest chemikiem więc z jednej strony chyba wie co robi,ale z drugiej ktoś tłumaczył instrukcję i pisał,że się nie nadaje do słonej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach