tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Sierpień 2010 tak jak w temacie napisalem korale sie nie otwieraja mam je juz tydzien i nic caly czas zamkniete i marnocieja niewiem czemu zbiornik jeszcze dojzewa szyby sa zielone. Gdy je kupile i wlozylem do akwa w ten sam dzien byly otwarte ale juz puzniej nie . z gory dziekuje za odp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Sierpień 2010 Jakie masz parametry, oświetlenie i kiedy wystartowałeś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Sierpień 2010 wystartowalem okolo miesiacatemu parametry nie mierze co chwile sie zmieniaja oswietlenie 2x24w T5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Sierpień 2010 żywa skała ? Gdzie nabyłeś ? Woda z innego baniaka ? Moim zdaniem za wcześnie akwa jeszcze nie doszło do siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Sierpień 2010 zywa skale kupilem od klijeta ktory zakoncvzyl swoja przygode z akwa. z powodu przeprowadzki wode tez bralem od niego. tylko jego skala jest ciezka w porownaniu do tej ktora kupilem w e-rybce i porastra takimi zielonymi glutami a ktos mi powie kiedy dojzeje akwa kiedy znikna glony?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Sierpień 2010 i czemu ta zywa skala ktora kupilem od goscia jest taka ciezka?? a ta ktora kupilem w e-rybce leciutka jak piorko? czy ten gosc mnie oszukal i sprzedal h..owa skale?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Sierpień 2010 Jak dobrze pójdzie to dojrzewanie będzie trwało 2-3 miesiące , nie kupuj w tym okresie ryb , bo jeszcze bardziej je przedłużysz. Możliwe że skale którą kupiłeś od tego gościa to tuf wapienny , albo wapień drążony i dlatego jest tali ciężki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 moje parametry NO2-1,NH4-0,25,PO4-0,8 czy ta sa dobre pareametry ?? jak nie jak je obnizyc ?? przypomne ze walcze z glonami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 PO4 0,8 nie wiem czym to badałeś ale jeśli tak jest to właśnie znalazłeś jedną z przyczyn. Dodaj węgiel i absorber na fosforany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 testy mam jbl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 No to następna przczyna. Tak jak pisałem dodaj absorbery i zmień testy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 sorki ze pytam ale gdzie moge kupic absorbery i wegiel? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 (edytowane) znajdzesz u Skiby abo na allegro zaras poszukam i wkeję linki np. http://thcskiba.com/sklep/ Edytowane 3 Sierpień 2010 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 ok juz wiem ale jaki wegiel najlepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 W Twoim przypadku nie ma znaczenia jak zakupisz u Skiby i za jednym zamachem testy i żywicę do osmozy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomek21 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 zywice niewiem po co chodzi akwa mam miesiac 54l niemam jeszcze sumpa szukam kogos kto zaprojektuje mi taki maly do mojego akwa i powie jakie pompy a o zywuicy do osmozy pierwszy raz slysze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 zywice niewiem po co chodzi akwa mam miesiac 54l niemam jeszcze sumpa szukam kogos kto zaprojektuje mi taki maly do mojego akwa i powie jakie pompy a o zywuicy do osmozy pierwszy raz slysze Tylko Cię roztrzelać Podmieniając wodę co tydzień dodajesz do akwarium pożywkę dla glonów, stosując osmozę i DI czyli żywicę oczyszczasz wodę ze składników nie mile widzianych w akwarium, a poczytać troszkę nie zaszkodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Sierpień 2010 Zrób jak piszą koledzy i spokojnie czekaj,akwarium cały czas dojrzewa.Może to potrwać kilka miesięcy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach