jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2008 Witam.Gdzieś kiedyś słyszałem, że jak ma się możliwość wystawić wężyk powietrza odpieniacza za okno to warto to zrobić. Bo CO2, bo dym papierochów......bo coś. Tak też zrobiłem kilka miesięcy temu. Teraz wiadomo, na zewnątrz zimno. Bąbelki powietrza w odpieniaczu są jakieś inne (przeźroczyste) :-) i jest ich mniej. Po zapodaniu powietrza z pomieszczenia, zaraz bąbelki są inne.Jest ich więcej i są jak mleko. Wiem że to złudzenie. Po prostu jest ich więcej. Zaraz podnosi się poziom wody w odpieniaczu i pianę wybija do kubka. Tak jak by był ustawiony na mokrą pianę. Co o tym myślicie, który sposób lepszy. Fakt że wężyk na zewnątrz zapewnia idealną ciszę.Chciałbym poznać opinie szanownych forumowiczów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2008 na aquabee nie dziala tak co2 i dym czy inny chemiczny skladnik jak na pompy ati problem z pecherzami w odpieniaczu wynika jak dla mnie tylko z roznicy temperatur juz mialem kiedys podobnie sprzet testowalem w nie ogrzewanym zbiorniku i myslalem ze jest cos nie tak z pompa :0 po wlaczeniu grzalki i nabraniu temperatury wszystko zadzialalo tak jak powinno Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2008 Dzięki za odpowiedź. Za bardzo sie nie przejmuje, bo nowe większe akwarium będzie już 5m od okna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2008 wiadomo jest ze wywalenie wezyka za okno spowoduje wyzsze pH w akwa przedewszystkim mniejsze co2 zasysane przez pompe zaowocuje podwyzszeniem go ale co do halasu sa sposoby aby go uniknac poczytaj sobie o broni palnej i tlumikach tam stosowanych i zrob sobie cos w tym stylu praktycznie mozna wyciszyc odpieniacz do zera bedziesz slyszal prace wirnika ale napewno nie ssanie pompy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2008 jarex66 tak na predce dzin zminiaturyzowalem tlumik powietrza choc nie jest to moim zdaniem wskazane po traci sie na walorach sluchowych daj mi adresa na priv wysle ci go i zobaczysz jak dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2008 Thcskiba czy zrobiłbyś takie cudo do AP851 - nie musi być miniaturowy bo i odpieniacz trudno nazwać miniaturowym Skoro nie ma utraty na ssaniu a jest ciszej to ja bym chciał takie cudo. Napisz mi proszę ile pieniązków trzeba przygotować - nie wiem czy wolisz tu czy na priv. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2008 nie ma sprawy moge zrobic ale poczekaj jarex66 jest osoba znana mi tylko z forum wysle mu i sie wypowie czy warto czy nie mam nadzieje ze wypowie sie uczciwie miniaturyzacja ich nie ma sensu tam sa komory tlumiace to nie jest tylko kawal rurki zaslepiony z 2 wystajacymi koncowkami potrzeba tam troche miejsca na materialy tlumiace wiec mysle ze srednica 25mm to minimum a najlepiej jakby byly robione z 32mm do odpieniaczy o poborze powietrza do 1000 l/h powyzej to juz rurka 40mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2008 Oooo, to to wcale nie jest duże. Po tym jak przeczytałem, że jest duży to myślałem, że jest conajmniej z 40mm. Poczekam, ale już czytałem dwie pozytywne opinie tu i na nano o tym Twoim nowy produkcie wiec wierzę, że warto:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2008 he dobre wlasnie nie wiem dlaczego nie dostaje wiadomosci na gg nic nie przyszlo walnij jeszcze raz ponizej foto tlumika do 1000 l/h zasysanego powietrza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2008 Poszło jeszcze raz na gadu-gadu podane w Twoim profilu. A co do tłumika na fotce: I to jest takie wielkie? No chyba, że masz takie duże zapalniczki, coś w stylu palnika Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2008 Panowie dziś dostałem ten tłumik od thcskiby. Faktycznie polecam. Słychać tylko pracę odpieniacza a zasysania powietrza zero. Teraz mogę odłączyć dopływ z zewnątrz. Pieni tak samo jak wcześniej. Rafał możesz śmiało zacząć produkcję. Dziękuję i pozdrawiam. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eab1f40e21358713.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach