Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Lipiec 2010 hej jako, że temat LED-ów zawsze pomijałem na forum - a nie mam czasu przekopać się przez te wątki mam pytanie do znawców, konstruktorów i pozostałych co sądzą o lampie SunaECO 1000 HD Reef White Lampa wykonana w technologi Power LED na diodach CREE® XR-E lampa posada 7 diód o temperaturze barwowej 14,000K oraz 3 diody o teperaturze barwowej 50,000K. wymiary 20x20x4,5 cm moc 24W nadaje się to? pytam bo znajomi uparli się na małe akwarium z błazenkami i ukwiałem - i koniecznie ładna obudowa i estetyka akwarium pozdr kris Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Lipiec 2010 Jak do miękasów OK,ps. tylko szkoda kasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris_77 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Lipiec 2010 no właśnie nie do końca do miekasów w planie jest ukwiał i na pewno jakieś proste lpsy + miekasy co do kasy - nie ja płace - koleś chce mieć ładmy mebel - bo akwarystyka go nie pociąga - ale syn tak mocno naciska - że się do mnie zgłosił z prośbą o porady, opinie, wycene itp jesli się zdecydje to wygląd i estetyka na 1szym miejscu - a o warunki odpowiednie do życia ja mam zadbać - nie bardzo wiem czym ładnym można by to oświetlić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2010 Ja mam tą lampkę od kilku miesięcy nad 45l i moim zdaniem nad takie małe to jest ok. Dołożyłem jeszcze jednego PC 36W niebieskiego bo troche za biało było jak dla mnie. Ukwiał rośnie i nie łazi, SPS-y rosną a akwarium wygląda ładniej no i są bliki. Co do ilości światła to teraz na pewno mam mniej niz poprzednio (było 3x36W w PC) ale za to zdecydowanie rzadziej włącza się chłodzenie. Ja polecam, ładna lampka tyle że trochę droga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2010 Mozecie podac linka gdzie to kupic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Apofis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2010 np: korale.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Grudzień 2010 (edytowane) kriss zaproponuj znajomemu gotowy zestaw aquamedica yasha za 1000 zl masz gotowy baniak na ledach i odpienkiem w miare ladny wizualnie: http://reefbuilders.com/2010/06/02/led-nano-reef-aquamedic-huge-hit-interzoo-2010/ Sa juz dostepne w am poznan. Edytowane 3 Grudzień 2010 przez chimba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach