Skocz do zawartości
Kris_77

SunaECO 1000 HD Reef White

Rekomendowane odpowiedzi

hej

jako, że temat LED-ów zawsze pomijałem na forum - a nie mam czasu przekopać się przez te wątki mam pytanie do znawców, konstruktorów i pozostałych co sądzą o lampie SunaECO 1000 HD Reef White

Lampa wykonana w technologi Power LED na diodach CREE® XR-E

lampa posada 7 diód o temperaturze barwowej 14,000K oraz 3 diody o teperaturze barwowej 50,000K.

wymiary 20x20x4,5 cm

moc 24W

nadaje się to? :) pytam bo znajomi uparli się na małe akwarium z błazenkami i ukwiałem - i koniecznie ładna obudowa i estetyka akwarium :)

pozdr

kris

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie nie do końca do miekasów :)

w planie jest ukwiał i na pewno jakieś proste lpsy + miekasy

co do kasy - nie ja płace - koleś chce mieć ładmy mebel - bo akwarystyka go nie pociąga - ale syn tak mocno naciska - że się do mnie zgłosił z prośbą o porady, opinie, wycene itp

jesli się zdecydje to wygląd i estetyka na 1szym miejscu - a o warunki odpowiednie do życia ja mam zadbać - nie bardzo wiem czym ładnym można by to oświetlić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tą lampkę od kilku miesięcy nad 45l i moim zdaniem nad takie małe to jest ok.

Dołożyłem jeszcze jednego PC 36W niebieskiego bo troche za biało było jak dla mnie.

Ukwiał rośnie i nie łazi, SPS-y rosną a akwarium wygląda ładniej no i są bliki.

Co do ilości światła to teraz na pewno mam mniej niz poprzednio (było 3x36W w PC) ale za to zdecydowanie rzadziej włącza się chłodzenie.

Ja polecam, ładna lampka tyle że trochę droga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi