MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 Zdaje sobie sprawe, iz odpieniacz jest najglosniejszym urzadzeniem w akwarium, ale potrzebuje cos na prawde cichego. Niestety nie mam mozliwosci zrobienia sumpa w piwnicy i wybieram miedzy ati, bubelkingiem i hodowla korali. BTW uzywa ktos w Polsce KZ? Cenowo mi sie bardziej ati podoba, prosze o opinie tych, ktorzy maja/mieli do czynienia z tymi modelami, ktore sa cichsze? Jesli chodzi o bubelkingi to dodam, ze interesuje mnie seria mini. Z gory dzieki za odpowiedzi:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 Olek widzialem te odpieniacz KZ i tez sie zastanawialem jakie one sa zasilane sa dyszami becketta ponoc nie wybijaja planktonu nawet dzis sie z rebciem zastanawialismy czy to jest realne i na czym polega ta cudowna roznica lecz nic sensownego nie wydumalismy co do odpieniaczy ati sa ok choc praca pomp pozostawia wiele do zyczenia bynajmniej jak dla mnie najwiekszy minus za warczenie i nie pisac ze tak nie jest bo mialem juz kilkanascie tych pomp w reku i powsadzalem do roznych odpieniaczy (fakt nie kazda warczy tak samo)no i minus za przerwy w odpienianiu niekiedy tez na duzym zatopieniu jesli jest wysoki poziom wody w sumpie niektore maja problemy z zastartowaniem po wylaczeniu zasilania ale tu akurat wystarczy przyciac pare wloskow z wirnika i jest juz ok duzy plus masa piany i dobra cena co do royala nie bede sie wypowiadal bo nie mialem lada dzien beda pompy w moich rekach wtedy moge cos powiedziec tu niech sie wypowiedza wlasciciele tych perelek jesli zas chodzi o ewentualny halas zasysanego powietrza na to sa sposoby mozna to praktycznie wyciszyc to zera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2008 Hehe no ciekawa sprawa z tymi koralencuchtami zastanawia mnie fakt, iz wirnik igielkowy wybija plankton, a lopatkowy w pompie obiegowej czy w aquabeee, ktora napedza ich odpieniacz nie. Piekne maja te pomaranczowe wstawki, nic tylko oprawic w ramki i na szafke;). Ladniejsze sa od bubelkingow. Widziales KZ w pracy, czy niepracujacego? Z tymi ich dyszami beketa to podobnie jesli sie nie myle bylo w downdraftach. KZ maja pompy aquabee wiec do super cichych nie naleza. Poczekam moze ktos ma malego kinga i sie wypowie jak te ich mini pompeczki pracuja. Jesli mowisz, ze te w ati bucza to ja takich nie chce! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 Mam BK mini 200. Szybkie i łatwe czyszczenie całego pienidła. Jest rozbieralny na maxa, nawet kubek na części sie rozbiera . Pomijając zasysanie powietrza (słychać), to odpieniacz jest bezgłośny. Pompy nie słychać. pozdr Tomek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Styczeń 2008 Dzieki za informacje. Juz wiem co kupie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2008 Czesc, aby nie robic kolejnego tematu o bk mini, chcialem sie Was zapytac jaka jest "tolerancja" tych modeli (dokladnie najmniejszego-160) wobec poziomu wody:). Jaki poziom wody mu najbardziej odpowiada? I tak z innej beczki pytanie, jak myslicie, jaki litraz pociagnie model 180? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach