Skocz do zawartości
Mariusz

Kupilem wode mineralna

Rekomendowane odpowiedzi

Popijając sobie wodę mineralna wpadłem na genialny pomysł żeby zrobić BIO-Pellets reaktor z butelki w ktorej znajdowala sie woda. Sprzet jeszcze nie testowany, klej schnie. Teoretycznie powinien chodzic bardzo dobrze i w zupelnosci wystarczy na moje 600ml pelletek

7dc4a615a336fa1d.jpg

ee89169dedce5422.jpg

fa1d128722907418.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to co jednak kapsla nie bedziesz zakladac,czy nic wczoraj nie znalazles w sklepie,czekam jak ci pojdzie,no jutro chyba bedziesz testowac :good2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się nie mylę to Natan ma podobne rozwiązanie :-)

Dokladnie tak zainspirowal mnie jego film z youtube

http://www.youtube.com/watch?v=eFJ7crjKB-0

to co jednak kapsla nie bedziesz zakladac,czy nic wczoraj nie znalazles w sklepie,czekam jak ci pojdzie,no jutro chyba bedziesz testowac :good2:

Niestety tamta przelotka byla za mala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe widze ze pomysł się przyjął :)

Moj filtr:

filtr_neste_3.jpg

filtr_neste_2.jpg

filtr_neste_1.jpg

dodałem jeszcze kolanko i śmiga jak na filmikach.

koszt ~ 1 h pracy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie odpaliłem reaktor. Ta konstrukcja przeszła moje najśmielsze oczekiwania :blink: . Peletki poruszają się IDEALNIE nie ma takich zawirowań na dole jak to widać u Natana. Wcześniej używałem FR509 i do tego musiałem użyć aquabee 2000/1 (30W) przy mojej konstrukcji wystarczyła maxi jet 500 (5W). :good2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idealne rozwiązanie. Właśnie takiego natchnienia szukałem z tym że mój będzie miał pompe od dołu . Podstawkę odaczającą pompę zrobię z pienionego pcv co by się nie przewracał. Odpływ zrobię podobnie. Wala mi się gdzieś przelot z aquamedica na rurkę 25 więc powinien wystarczyć do obsługi newjeta 1200. Sitko w środku filtra będzie takie samo jak na wlocie. Może uda się znaleźć taką butelkę żeby gwint pasował idealnie do tego oryginalnego na wylocie NJ, to już by była ekstra klasa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi