Skocz do zawartości
parman

LAMPA LED

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za wszelkie uwagi i sugestie. Myślę, że zrobię tylko na białych i royal blue (z przewagą niebieskich) jak smithpl i dołożę 2 świetlówki Ati Blue plus. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@sławomirdyl

Co znaczy "nie jesteś pewny białych"? To będą Cree XP-G BIN R4 lub R5. Jak dobrze rozumiem: 1 biała, 3 niebieskie? Czy łącznie 48 ledów na taki baniak (powierzchnia 100x50 cm) wystarczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem już sporo oświetlenia LED nie tylko do akwa a Bin to tylko teoriia możesz dostać 10 000 K a zarazem 8 000 K, radzę troszę rozwagi i pomysołowośc :good2:

A na Twoje akwa wystarczy połowe tego co piszesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłem już sporo oświetlenia LED nie tylko do akwa a Bin to tylko teoriia możesz dostać 10 000 K a zarazem 8 000 K, radzę troszę rozwagi i pomysołowośc :good2:

Musze się zgodzić, praktyka na tym rynku jest niestety taka - jaki klient taka obsługa. jeśli piszesz do dystrybutora o zakup 100sztuk, to nie łudź się że potraktuje cię poważnie i jest tylko kwestią szczęścia czy dostaniesz DOKŁADNIE to co chciałeś. Niestety taki rynek - tu liczą się tylko masowi odbiorcy. Dopóki nie bierzesz "na rolki" nigdy nie masz pewności co dostaniesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co prawda, nie bardzo wiem o co chodzi z tą samokrytyką, ale za rozwagą zawsze można zagłosować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi